بررسی اثرات استفاده از پساب بر خصوصیات شیمیایی و میکروبی خاک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA05_372
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 284
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود فتاح زاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط،کارشناس صنایع تبدیلی سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز، شیراز، ایران

سارا پرنگ

دانش آموخته کارشناسی ارشد اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی، رئیس اداره پردازش پسماند خانگی و صنایع تبدیلی، سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز، شیراز، ایران

ژاله رزمجویی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست، کارشناس پسماند مشاغل سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز، شیراز،ایران

حمید التیام

دانشجوی کارشناسی کارشد مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مسئول امور دفع پسماندهای ساختمانی سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز، شیراز، ایران

چکیده

امروزه استفاده از پساب ها در آبیاری زمین های کشاورزی، به عنوان یکی از رویکردهای مدیریتی ارتقای مدیریت منابع آب و راه حلی موثر جهت مقابله با کم آبی به حساب می آید. اما استفاده از این پساب ها می تواند اثرات و پیامدهای مثبت و منفی بر خاک داشته باشد. لذا در این مطالعه با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی مانند SID، Scienec Direct، Googel Scholar و... مقالات چاپ شده پیرامون آبیاری خاک با پساب های تصفیه شده بررسی شد. نتایج تحقیقات مختلف نشان می دهد تجمع فلزات سنگین، بالا رفتن میزان شوری، افزایش بار میکروبی، و بالا رفتن اسیدیته از مهمترین اثرات منفی است که بر خاک وارد می شود. همچنین غنی سازی و بالا رفتن عناصر مغذی، قابلیت جذب و تصفیه زیستی خاک در حذف و تجزیه مواد الاینده موجود در فاضلاب، افزایش باروری خاک و ... از مهمترین نقاط مثبت استفاده از پساب در آبیاری خاک می باشد.

کلیدواژه ها

پساب، آبیاری، کشاورزی، خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.