بررسی اثرات سه قارچکش بر عناصر غذایی روی و آهن با مایه زنی قارچ های میکوریز آربوسکولار

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA05_332
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 161
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام عسکری

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر(عج)رفسنجان،ایران

ابراهیم صداقتی

دانشیارگروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر(عج)رفسنجان ایران

روح ا... صابری ریسه

دانشیارگروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر(عج)رفسنجان ایران

علی اکبر محمدی میریک

استادیارگروه ژنتیک و تولیدات گیاهی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر(عج)رفسنجان ایران

چکیده

جهت بررسی اثرات سه قارچکش بر عناصر غذایی روی و آهن گیاه ذرت مایه زنی شده با قارچهای میکوریز آربوسکولار آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در سه تکرار با دو عامل شامل، عامل اول کاربرد قارچ کش در دو سطح (ضدعفونی بذر و همراه آب آبیاری) و عامل دوم، کاربرد قارچهای میکوریز آربوسکولار در دو سطح ( بذرمال و خاک کاربرد) در گلخانه انجام شد. همچنین، گیاهان شاهد شامل میکوریز بذرمال(فاقد قارچ کش)، میکوریز خاک کاربرد (فاقد قارچکش) و گیاهان شاهد (فاقد قارچکش و میکوریز) انتخاب شدند. بدین صورت که قارچکش با کاربرد ضدعفونی بذر با استفاده از میکوریز بذرمال و قارچکش با کاربرد همراه آب آبیاری با استفاده از میکوریز خاک کاربرد انجام شد. بعد از گذشت سه ماه نتایج نشان داد که تیمار قارچکش رورال تی اس در روش همراه آب آبیاری و تیمار قارچکش بنومیل در روش ضدعفونی بذر بیشترین غلطت عناصر روی نسبت به تیمار قارچکشهای دیگر میباشد در حالی که غلظت روی شاهد میکوریز بذرمال از نظر آماری بیشترین اختلاف معنیداری نسبت به بقیه تیمار قارچکشها داشت ولی نسبت به شاهد میکوریز خاک کاربرد (فاقد قارچکش) و شاهد (فاقد قارچکش و میکوریز) اختلاف معنی داری مشاهده نشد. بیشترین غلظت آهن در اندام هوایی گیاه در تیمار قارچ کش کاپتان در هر دو روش ضدعفونی بذر و همراه آب آبیاری به دست آمده که از نظر آماری نسبت به سایر تیمارها %۵ معنی دار بود. همچنین از نتایج به دست آمده، کمترین غلظت آهن در تیمار قارچکش رورال تی اس در هر دو روش ضدعفونی بذر و همراه آب آبیاری را مشاهده گردید.

کلیدواژه ها

آفت کشها، عناصر غذایی، محلول پاشی خاکی، همزیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.