نقش مکانیزاسیون در کاهش ضایعات محصولات کشاورزی به عنوان راهبردی اساسی در ارتقا بهره وری و امنیت غذایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA05_325
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد موسوی وردنجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه تبریز

عادل طاهری حاجی وند

هیات علمی، مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه تبریز

چکیده

روند افزایشی ضایعات مواد غذایی، یکی از چالشهای جدی اکثر کشورها به ویژه، کشورهای درحال توسعه است و به همین سبب سیاستمداران و اندیشمندان مجامع علمی درصدد ارائه راه حل در این خصوص هستند. از میزان ضایعات و تلفات محصولات کشاورزی در ایران برآوردهای متفاوتی ارائه میشود. در آخرین برآورد وزارت جهاد کشاورزی، حجم ضایعات محصولات کشاورزی ۱۸/۶ درصد اعلام شده است. (گزارشات سالانه اداره کل آمار وزارت جهاد کشاورزی، سالهای ۱۳۹۲تا .( ۱۳۹۷ بنابراین با توجه به نقش بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی، کاهش ضایعات میتواند نقش بسیار موثری در ارز آوری این بخش و پاسخگویی بیشتر به نیازهای داخلی داشته باشد. البته این امر مستلزم مدیریت منسجم بخش خصوصی و دولتی و تعمیق سیاستهای حمایتی دولت، خدمات اعتباری و تسهیلاتی به تشکلها و اتحادیه های کشاورزی در قبل و پس از برداشت است. یکی از موثرترین روش کاهش ضایعات ا ستفاده از مکانیزا سیون ک شاورزی در در مراحل کاشت، داشت و برداشت و مراحل توزیع و مصرف ا ست. بر همین اساس ضرورت دارد در تدوین خط مشی و سیاستهای خرد و کلان به راهکارهای عملی و اجرایی تحقق مکانیزاسیون جهت جلوگیری از ضایعات ک شاورزی و نیز بالا بردن سطح آگاهی عمومی در زمینه کاهش ضایعات اهمیت داده شود.

کلیدواژه ها

مکانیزاسیون کشاورزی، تلفات و ضایعات، محصولات کشاورزی، امنیت غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.