بررسی اثرات بهداشتی آلاینده فوران و تتراهیدروفوران با استفاده از روشهای استخراج و پیش تغلیظ
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
- کد COI اختصاصی: ICSDA05_322
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 464
نویسندگان
استادیار، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی ،دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده محیط زیست ،دانشگاه تهران
استادیار، دانشکده محیط زیست ،دانشگاه تهران
چکیده
بعد از طبقه بندی فوران و تتراهیدروفوران به عنوان ماده سرطان زا از سوی آژانس بین المللی تحقیقاتی سرطان، فوریتی از سوی این سازمان جهت آنالیز موادی که به طور طبیعی در غذا ایجاد میشوند، صادر شد. از این رو در این پژوهش اثرات بهداشتی و محیط زیستی آلاینده های فوران و تتراهیدروفوران در مواد خوراکی و نمونه های آبی بررسی شدند. برای آنالیز همزمان دو ترکیب فوران و تتراهیدروفوران از روش کروماتوگرافی استفاده شد. پس از بررسی روش های استخراج روش دمش و به دام اندازی به عنوان روش استخراج برای آنالیز همزمان دو ترکیب فوران و تتراهیدروفوران با روش کروماتوگرافی انتخاب گردید، پس از راه اندازی تجهیزات مورد نیاز و بهینه سازی پارامترهایی از قبیل دمای محلول داخل بالون، سرعت جریان گاز هلیوم و زمان تغلیظ، محلولهای استاندارد فوران و تتراهیدروفوران در غلظتهای مختلف تهیه شد و با توجه به پارامترهای بهینه شده پس از غلیظ سازی با این روش به دستگاه تزریق گردید. حد تشخیص در این روش و رنج خطی برای فوران و تتراهیدروفوران میزان بسیار مطلوبی به شمار می آمد. حد تشخیص فوران و تتراهیدروفوران با این روش به ترتیب ۰/۸ و ۰/۱۵ نانوگرم برمیلی لیتر بدست آمد. محدوده خطی برای فوران ۲/۴ تا ۳۰۰ نانوگرم در میلیلیتر و تتراهیدروفوران ۵ تا۳۰۰ نانوگرم در میلی لیتر بود.کلیدواژه ها
اثرات بهداشتی، اثرات محیطزیستی، فوران، تتراهیدرو فورانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.