بررسی و مقایسه فنی و اقتصادی شبکه توزیع دوگانه آب در بافت قدیم و جدید شهر یزد
محل انتشار: پژوهشنامه مدیریت حوزه آبخیز، دوره: 11، شماره: 21
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 400
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JWMR-11-21_009
تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1400
چکیده مقاله:
با توجه به کاهش کمی و کیفی منابع آب در استان یزد، چاره ای جز تغییر دیدگاه به سمت مدیریت مصرف وجود ندارد. جداسازی آب شرب از آب بهداشتی یکی از راه کارهای مدیریت کمی و کیفی مصرف می باشد. سناریو شبکه توزیع دوگانه آب با استفاده از نرمافزار EPAnet در مناطق بافت قدیم (گازرگاه) و بافت جدید (صفائیه) تحلیل هیدرولیکی شد و سپس مورد ارزیابی اقتصادی قرار گرفت. هزینه های سرمایه گذاری برای شبکه دوگانه در محدوده بافت قدیم و جدید بهترتیب برابر با ۱/۱۲۵۹۵ و ۶۶/۲۰۳۶۶ میلیون ریال بدست آمد. میزان هزینه جاری سالیانه در بافت قدیم ۸۰/۷۳۶ میلیون ریال محاسبه شد که این مقدار برابر ۹/۱۱ درصد سرمایه گذاری اولیه می باشد، همچنین در بافت جدید ۷۲ /۱۳۰۸ میلیون ریال محاسبه گردید که این مقدار برابر ۴/۶ درصد سرمایه گذاری اولیه می باشد. هزینه توزیع هر مترمکعب آب شرب در بافت قدیم و جدید بهترتیب ۱۱۳۹۳۰ و ۸۷۶۳۰ ریال می باشد. نتایج تحلیل اقتصادی با استفاده از شاخص ارزش فعلی خالص (NPV) نشان داد که اجرای روش مذکور در هر دو منطقه دارای شاخص NPV مثبت است که این نشان دهنده موفقبودن پروژه از نظر اقتصادی می باشد. در رابطه با مقایسه قیمت فروش آب شرب، روش مورد نظر در بافت جدید با قیمت تمامشده هر مترمکعب ۴۶۰۰۰ ریال نسبت به بافت قدیم با قیمت ۶۰۵۰۰ ریال، دارای NPV بالاتر و اقتصادی تر می باشد. میزان هزینه های برآوردشده روش مذکور در بافت جدید پرهزینه تر از بافت قدیم می باشد که علت را می توان در میزان و تراکم جمعیت جستجو نمود. به علت تقاضای بیشتر در بافت جدید اجرای این روش به صرفه تر می باشد. ولی پارامترهایی از جمله استقبال افراد مسن از شبکه دوم، سهولت دسترسی مردم به آب شرب، پذیرش اجتماعی شبکه دوگانه، توزیع کاملا بهداشتی و مطمئن آب و انعطاف پذیری سیستم اجرای این روش را در بافت قدیم تائید می کند. با اجرای این پروژه می توان با تعرفه پلکانی قیمت آب شرب و مدیریت مصرف آب بهداشتی، فرهنگ صرفه جویی مصرف آب را به مراتب عادلانه تر از وضعیت کنونی مدیریت کرد.
کلیدواژه ها:
Consumption Management ، Dual Drinking Water Distribution Network ، Yazd City ، شبکه توزیع دوگانه آب شرب ، شهر یزد ، مدیریت مصرف.
نویسندگان
فرزانه فتوحی فیروزآباد
ardakan university
محمدرضا اختصاصی
yazd university
عبدالرسول نگارش
Islamic azad university
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :