تاثیر پودر زنجبیل، گزنه و مخلوط هر دو بر عملکرد تولیدی، فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای تولیدات دامی، دوره: 9، شماره: 20
  • کد COI اختصاصی: JR_RAP-9-20_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه دالوند

Malayer University, Malayer, Iran.

مهدی هدایتی

Malayer University, Malayer, Iran.

میلاد منافی

Malayer University, Malayer, Iran.

چکیده

این آزمایش به­ منظور بررسی اثر پودر زنجبیل، گزنه و ترکیب آن­ها در مقایسه با آنتی بیوتیک محرک رشد بر جوجه­ های گوشتی در قالب طرح کاملا تصادفی با ۵ گروه آزمایشی و ۴ تکرار و ۸ قطعه جوجه در هر تکرار انجام گرفت. گروه­های آزمایشی شامل: گروه یک: شاهد (بدون هر گونه افزودنی)، گروه دو: جیره پایه به همراه ۰۴/۰ درصد آنتی­بیوتیک محرک رشد تتراسایکلین۵۰ درصد مخلوط در دان، گروه سه، چهار و پنج: که به­ ترتیب شامل جیره پایه به همراه پودر زنجبیل ۱ درصد، پودر گزنه ۱ درصد، مخلوط پودر زنجبیل ۱ درصد و پودر گزنه ۱ درصد بودند. نتایج نشان داد بیشترین میزان افزایش وزن هفتگی در بازه زمانی ۲۱-۳۵ روزگی مربوط به گروه­ آزمایشی ۰۴/۰ درصد آنتی­بیوتیک محرک رشد و پس از آن گروه آزمایشی حاوی ۱ درصد پودر گزنه بود که از لحاظ آماری با سایر گروه­های آزمایشی تفاوت معنی ­دار داشتند (۰۵/۰> .(p  در رابطه با افزایش خوراک مصرفی نیز در بازه زمانی ۱-۷ روزگی گروه آزمایشی حاوی ۱ درصد پودر زنجبیل، دارای بیشترین مقدار بود که تفاوت آماری معنی ­داری با گروه­ های آزمایشی دیگر داشت (۰۵/۰> .(p در هفته آزمایشی ششم نیز گروه آزمایشی حاوی ۱ درصد پودر زنجبیل منجر به تاثیر معنی­ داری بر کاهش میزان کلسترول خون جوجه های گوشتی در مقایسه با سایر گروه­های آزمایشی شد (۰۵/۰> .(p در رابطه با خصوصیات لاشه، ضریب­ تبدیل غذایی و سایر پارامترهای خونی هیچ یک از گروه­های آزمایشی مورد استفاده در بازه های زمانی موردنظر منجر به تفاوت آماری معنی ­داری نشدند (۰۵/۰< p). با توجه به نتایج فوق، پودر گیاهان دارویی زنجبیل و گزنه می­توانند به­عنوان جایگزین نسبتا مناسبی در خصوص بهبود عملکرد تولیدی جوجه­ های گوشتی با توجه به منع مصرف برای آنتی­بیوتیک محرک رشد در نظر گرفته شوند.    

کلیدواژه ها

Biochemistry, Broilers, Ginger, Nettle, Performance, جوجه­ گوشتی, زنجبیل, عملکرد تولیدی, فراسنجه ­های خونی, گزنه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.