ترجیح جوجه های گوشتی برای رنگ خوراک

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای تولیدات دامی، دوره: 10، شماره: 25
  • کد COI اختصاصی: JR_RAP-10-25_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد صمدیان

Yasouj University

محمد جواد اسکندری

Yasouj University

محمد رضا بحرینی بهزادی

Yasouj University

چکیده

مطالعه ترجیح جوجه‎های گوشتی به رنگ خوراک برای بهبود رفاه و راحتی جوجههای گوشتی مهم است و ممکن است در بهبود عملکرد نیز سودمند باشد. هدف آزمایش نخست بررسی ترجیح جوجه های یک روزه در تحت نورهای مختلف به رنگ‎های مختلف بود. یکصد و شصت قطعه جوجه راس ۳۰۸ به تازگی هچ شده که قبلا خوراکی دریافت نکرده بودند، به پن‎های نوردهی شده با رنگ نورهای مختلف (سفید، زرد، سبز و قرمز) اختصاص یافت. تحت هر رنگ نور چهار انتخاب از رنگ خوراک (قرمز، سبز، زرد و شاهد) ارائه شد. انتخاب در لحظه‎ای که پرنده تلاش برای به­دست آوردن خوراک از یک رنگ می‎نمود ثبت می‎شد. در آزمایش دوم، ۸۰ قطعه جوجه انتخاب شد که سپس به طور مساوی به چهار پن نوردهی شده با نور سفید تقسیم شدند. شدت‎های نور برای تمامی پن‎ها یکسان بود. هر پن با استفاده از پلاستیکهای تیره برای جلوگیری از تداخل دید با پن های مجاور جدا شد. در هر پن چهار ظرف محتوی خوراک‎هایی با رنگ های مختلف قرار گرفت و جوجه ها مجاز به مصرف از خوراک با رنگ مورد ترجیح خود بودند. تمامی جوجه ها با یک جیره استاندارد NRC تغذیه شدند و در همه پن ها دسترسی آزاد به آب و خوراک داشتند. میزان مصرف خوراک از هر رنگ خوراک در هر پن به­صورت درصد از کل مصرف خوراک در آن پن تا روز ۲۸ دوره پرورشی تعیین شد. نتایج نشان داد که بین ترجیح جوجه ها یک­روزه به رنگ های خوراکی تفاوت معنی دار آماری وجود نداشت. با این حال، مشاهده شد که تحت نور سفید جوجه ها متمایل بودند که رنگ خوراک سبز را به شاهد ترجیح دهند (۰۸/۰=P). بنا به نتایج آزمایش دوم، درصد مصرف خوراک از رنگ سبز به­طور معنی‎داری بالاتر از سایر رنگ های خوراکی بود. همچنین پایین ترین درصد مصرف خوراک در تحت نور سفید، مربوط به رنگ خوراک قرمز بود.

کلیدواژه ها

Broiler Chicken, Colored Feed, Feed Intake, Preference, جوجه‎های گوشتی, ترجیح, رنگ خوراک, مصرف خوراک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.