سنتز نانو ذرات نقره سازگار با محیط زیست از گیاهان تیره کاسنی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی علوم و فناوری نانو دانشگاه تهران
  • کد COI اختصاصی: ICNNA02_302
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 312
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا آصفیان

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ی گیاهان دارویی وصنعتی،گروه مرتع و آبخیز داری، دانشکده ی منابع طبیعی و علوم زمین،دانشگاه کاشان ،ایران

منصوره قوام

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری،دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین،دانشگاه کاشان،ایران

چکیده

امروزه نانو تکنولوژی باعث حل شدن بسیاری از مشکلات زیست پزشکی و سبب تحول در زمینه ی سلامت و داروسازی شده است. در میان نانو ذرات فلزی، نانو ذرهی نقره به دلیل کاربردهای گسترده نظیر فعالیت های ضد ویروسی، ضد سرطان، آنتی باکتریال، کاتالینیک، اپتو الکترونیک وپزشکی مورد توجه زیادی قرار گرفته است. از جمله ویژگی های نانو ذرات نقره می توان به غیر سمی بودن، پایداری زیاد، آب دوست بودن، مقاومت حرارتی، عدم ایجاد و افزایش مقاومت در میکروارگانیسم ها اشاره کرد. به دلیل کاربرد نانو ذرات در علوم زیستی و پزشکی، تهیه ی آنها رو به افزایش بوده و از طرفی به دلیل افزایش آگاهی نسب به فرآیندهای بیولوژیکی و شیمی سبز، استفاده از روش های سازگار با محیط زیست را برای تهیه ی غیر سمی نانو مواد زیستی ضروری کرده است. خانواده کاسنی یکی از بزرگ ترین خانواده های گیاهی است. بسیاری از جنس ها و گونه های مختلف آن ، توزیع جهانی آن و این واقعیت که از بسیاری گیاهان مفید تشکیل شده است ، آن را موضوع بسیاری از مطالعات قرار داده است. مطالعه حاضر یک مطالعه تحلیلی کیفی است که با مرو دقیق منابع مختلف داخلی و خارجی سعی در معرفی گیاهان دارویی مستعد برای ساخت نانو ذره نقره دارد. مرور یافته های محققان حاکی از آن است که تولید نانو ذرات نقره سنتز شده از گیاهان دارویی این خانواده کاربردی، قابل اجرا و سازگار با محیط زیست بوده و دارای فعالیت های ضد باکتریایی، ضد میکروبی و نیز ضد سرطانی می باشند.

کلیدواژه ها

سنتز سبز، کاسنی، گیاهان دارویی، نانو ذرات فلزی، علوم زیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.