طراحی سیستم رهایش هدفمند داروی ترازودون با استفاده از نانوذره لیپیدی جامد
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی علوم و فناوری نانو دانشگاه تهران
- کد COI اختصاصی: ICNNA02_298
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 438
نویسندگان
کارشناس ارشد، گروه شیمی، موسسه آموزش عالی مهرآیین،بندرانزلی، گیلان، ایران
کارشناس ارشد، گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، خوزستان، ایران
چکیده
هدف از انجام این پژوهش، طراحی سیستم رهایش هدفمند داروی ترازودون با استفاده از نانوذرات لیپیدی جامد است. برای انجام این پژوهش از نانوذره لیپیدی جامد گلیسرول مونو استئارات GMA و ماده دودوسیل آمونیوم استات به عنوان سورفکتانت استفاده شد. طرح آزمایش با روش باکس-بنکن برای آزمودن کارایی مدل پیشنهاد و تعداد ۱۷ فرمولاسیون طراحی شد. در جهت بهینه سازی فرآیند انجام شده پنج پارامتر شامل پارامترهای اندازه ذرات PS، پتانسیل زتا ZP، درصد بارگذاری دارو EE، درصد بارگیری LP و شاخص پراکندگی PDI مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. برای بررسی مورفولوژی ذارت از دستگاه TEM و برای مطالعه آنالیز حرارتی از دستگاه DSC استفاده شد. همچنین میزان بارگذاری دارو و میزان رهایش داروی بارگذاری شده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که بالاترین اندازه نانو ذرات در فرمولاسیون شماره ۸ با مقدار ۲۴۹/۳±۲/۷ و بیشترین مقدار پتانسیل زتای به دست آمده مربوط به فرمولاسیون شماره ۱۰ با مقدار -۲۰/۵±۱/۴ میلی ولت است. همچنین بالاترین میزان درصد بارگذاری دارو مربوط به فرمولاسیون ۵ با مقدار ۹۷/۶±۱/۸ که نشان دهنده بالا بودن میزان جذب دارو می باشد. بالاترین میزان درصد بارگیری در فرمولاسیون شماره ۸ با مقدار ۷/۵±۰/۰۹ و بالاترین میزان شاخص پراکندگی مربوط به فرمولاسیون شماره شماره ۱۶ با مقدار ۰/۲۹±۰/۰۳ درصد به دست آمد. اندازه ذرات بدست آمده با فرمولاسیون حاوی گلیسرول مونو استئارات ۸۵ نانومتر می باشد. نتایج مربوط به رهایش داروی ترازودون بیش از ۹۰ درصد داروی ترازودون از نانو ذرات لیپیدی در ۲۴ ساعت آزاد شدکلیدواژه ها
سیستم رهایش، ترازودون، نانوذرات لیپیدی جامد.مقالات مرتبط جدید
- مروری بر بهره گیری از یادگیری ماشین و اینترنت اشیا در مدیریت سلامت هوشمند
- The Impact Of Artificial Intelligence On The Future Of Modern Businesses
- Ethics And Privacy In AI-Driven Web Security
- The Impact Of AI On International Organizations
- Optimization And Detection In Software Engineering With AI And Digital Twins
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.