مکان یابی جایگاه های کنترل کننده صفات ایمنی با استفاده از نشانگرهای ریزماهواره ای بر روی کروموزوم ۵ در بلدرچین ژاپنی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای تولیدات دامی، دوره: 11، شماره: 27
  • کد COI اختصاصی: JR_RAP-11-27_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 226
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحله خانه گیر

University of Zabol

محمد رکوعی

University of Zabol

هادی فرجی آروق

University of Zabol

علی مقصودی

University of Zabol

غلامرضا داشاب

University of Zabol

چکیده

صفات ایمنی به دلیل ارتباط مستقیمی که با صفات رشد و ارزش اقتصادی پرورش بلدرچین دارند از اهمیت بالایی برخوردار می ­باشند، هدف از این تحقیق، پویش کروموزم ۵ بلدرچین ژاپنی به منظور تشخیص QTL موثر بر صفات ایمنی ، با استفاده از یک طرح تلاقی چهار نسلی بود. برای این منظور چهار سویه A and M Texas، Wild،Italian Speckled  و Tuxedo بلدرچین ژاپنی دو به دو و رفت و برگشتی تلاقی داده شدند و نسل اول ایجاد شد. سپس از تلاقی پرندگان هیبرید نسل اول، نسل ­های بعدی شامل دوم، سوم و چهارم ایجاد شدند. داده ­های فنوتیپی شامل صفات مرتبط با ایمنی اکتسابی پرندگان در چالش با SRBC ۵ درصد از جمله مقدار ایمونوگلوبولین­ های T، M و Y  اندازه ­گیری شدند. والدین نسل سوم و چهارم و کل پرندگان حاصل از والدین انتخابی نسل چهارم برای سه نشانگرهای ریز­ماهواره­ ای واقع بر روی کروموزوم ۵ تعیین ژنوتیپ شدند. تجزیه و تحلیلQTL  به روش مکان ­یابی درون فاصله ­ای مبتنی بر رگرسیون و با مدل ژنتیکی افزایشی نرم افزار  GridQTL انجام شد. سه QTL مجاور هم در میانه کروموزوم ۵ برای سه ویژگی IgT، IgM و IgY به ترتیب در موقعیت­ های ۵/۱۳، ۹/۸ و ۷/۱۴ سانتی­مورگان در نزدیکی نشانگر GUJ۰۰۴۹ شناسایی شدند. بنابراین، نتایج نشان می ­دهد که در مجاورت نشانگر GUJ۰۰۴۹ حداقل یک جایگاه ژنی با اثر عمده بر صفات ایمنی وجود دارد و اضافه کردن اطلاعات ژنوتیپ­ های نشانگر مذکور در مدل ­های آماری می تواند موجب بهبود صحت پیش ­بینی ارزش­ های اصلاحی صفات ایمنی در بلدرچین شود.

کلیدواژه ها

Japanese quail, Immunity traits, Bootstraping, Immunoglobulins, بلدرچین ژاپنی, صفات ایمنی, بوت استراپینگ, ایمونوگلوبولین ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.