اثرات نانو ذرات اکسید روی بر صفات عملکرد، شاخص های کیفی تخم مرغ و وضعیت پاداکسندگی مرغ های تخم گذار
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 243
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RAP-12-32_001
تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1400
چکیده مقاله:
به منظور تعیین اثرات نانوذرات اکسید روی بر عملکرد، شاخص های کیفی تخممرغ و وضعیت پاداکسندگی مرغ های تخم گذار، آزمایشی با ۹۶ قطعه مرغ تخم گذار سویه بونز در اوج تولید (۲۹-۳۷ هفته) در قالب طرح کاملا˝ تصادفی حاوی ۳ تیمار با ۴ تکرار و ۸ قطعه مرغ در هر تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد (بدون افزودنی) و گروه شاهد همراه با دو سطح ۱۰۰ و ۲۰۰ میلی گرم نانواکسید روی بر کیلوگرم جیره بودند. پرندگان در طی ۸ هفته آزمایش با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. یافته ها نشان دادند که مکمل نانواکسید روی باعث افزایش گرم تخم مرغ تولیدی (۳۵-۳۲ هفتگی) و کاهش مصرف خوراک (۳۱-۲۸ هفتگی) در مقایسه با شاهد شد. با افزایش مکمل نانواکسید روی، واحد هاو در هفته های ۳۱ و ۳۵ و صفات کیفی پوسته تخم مرغ شامل مقاومت پوسته (در ۳۱ و ۳۵ هفتگی) و وزن مخصوص و وزن نسبی پوسته تخم مرغ (در ۳۵ هفتگی) در مقایسه با شاهد افزایش یافت (۰/۰۵>p). غلظت پروتئین تام، لیپوپروتئین با چگالی بالا، آهن خون و عیار پادتن بر ضدنیوکاسل تحت تاثیر سطح مکمل نانواکسید روی قرار نگرفت. استفاده از مکمل نانوذرات اکسید روی سبب کاهش غلظت کلسترول، تری گلیسرید، لیپوپروتئین با چگالی پایین، غلظت مالون دی آلدئید خون و زرده و میزان فعالیت آنزیم آلانین ترانس آمیناز شد (۰/۰۵>p). استفاده از مکمل نانوذرات اکسید روی باعث افزایش عیار پادتن بر ضدآنفلوآنزا و افزایش غلظت روی در خون شد (۰/۰۵>p). نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از سطح ۲۰۰ میلی گرم مکمل نانوذرات اکسید روی در جیره مرغ تخم گذار باعث بهبود شاخص های عملکردی، واحد هاو، کیفیت پوسته تخممرغ، کاهش لیپیدهای خون و پاسخ ایمنی در مرغ های تخم گذار شد.
کلیدواژه ها:
Egg production percentage ، Egg shell quality ، Nano zinc ، Haugh unit ، درصد تولید تخم مرغ ، کلسترول ، کیفیت پوسته تخم مرغ ، نانو روی ، واحد هاو
نویسندگان
امیر جوادی فر
University of Birjand
سید جواد حسینی واشان
University of Birjand
محمدباقر منتظر تربتی
University of Birjand
یاسمن شمشیرگران
University of Birjand
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :