بررسی مزایای مورد انتظار از پیاده سازی برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) در صنعت ساخت و ساز ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش ملی و اولین همایش بین المللی پایداری کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: BUSUCONF02_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 579
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم ستوده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت، دانشگاه شهید بهشتی، تهران

محمدرضا حافظی

استاد دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران

محمدحسین محمودی ساری

استادیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر، تهران

چکیده

امروزه شرایط به گونه ای رقم خورده است که در عمل سازمان های متوسط و بزرگ بدون داشتن سامانه های یکپارچه قادر به مدیریت فرایندهای کسب و کار به صورت بهینه نخواهند بود. ضمن اینکه در بسیاری از صنایع، داشتن سامانه های یکپارچه از الزامات اولیه کسب و کار محسوب می شود. پیاده سازی موفق سیستم ERP دارای منافع زیادی برای سازمانها بوده و عدم موفقیت در آن می تواند خسارت های جبران ناپذیری داشته باشد. بنابر این شناسایی مزایای به دست آمده از پیاده سازی این سیستمها ضروری به نظر می رسد. در سال های اخیر استفاده از سیستمهای یکپارچه سازمانی در راس برنامه های سازمانها قرار گرفته است. مهمترین ابزار پیش رو در این ارتباط، سیستم برنامه ریزی یکپارچه منابع سازمانی است. نتایج تحقیقات فراوان نشان میدهد که سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان در بهبود عملکرد کسب و کار سازمانها بسیار موثر بوده اند. به منظور کسب منافع مورد نظر سازمان، بخش اجرایی شرکتهای ساختمانی باید اشراف کاملی بر نحوه تخصیص منابع و استفاده از آنها به کمک مدیریت منابع سازمانی داشته باشد. توجه به اصولی مانند ارتباط با مبانی مدیریت پروژه و نیز استفاده از بهترین درس آموخته ها در این زمینه می تواند به کیفیت کار بیفزاید. این تحقیق با استفاده از نتایج مقالات و تحقیقات علمی در زمینه مدیریت منابع سازمانی، راهبردی مناسب برای رسیدن به بهترین درس آموخته های این بخش و حرکت به سوی اهداف مهم سازمان را ترسیم می نماید. برای بخشی از تحقیقات لازم است که انحراف و مشکلات به وجود آمده به دقت مورد بررسی قرار گیرد. توجه به آموخته های پروژه های مشابه و برآمدهای آنها، درک عواملی که در پروژه ها و افزایش احتمال ریسک های منفی در این زمینه ایجاد شده در نهایت به راهکارهای اجرایی و قابل توصیه در پروژه های ساختمانی منجر می گردد. ارتباط مناسب و کنترل شده میان ذینفعان کلیدی پروژه و برنامه ریزی منابع سازمانی می تواند منجر به بهبود فرآیندهای اجرایی گردد. اطلاعات از شرکت ها و نمونه های مختلف درگیر در زمینه برنامه ریزی منابع سازمانی به دست آمده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. پنج حیطه اصلی مورد توجه در تحقیقات شامل حوزه عملیاتی، حوزه مدیریتی، حوزه استراتژیک، حوزه فناوری اطلاعات، حوزه سازمانی است که می توان در تمامی آنها با استفاده از مدیریت منابع سازمانی به بهبودهای چشمگیری دست یافت.

کلیدواژه ها

مدیریت منابع سازمانی (ERP)، پیاده سازی سیستم ERP صنعت ساخت و ساز، برنامه ریزی منابع سازمانی، مدیریت پروژه های ساختمانی، مدیریت یکپارچه اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.