اولویت بندی خیریه های حوزه کمک های انسانی بر اساس معیار های حکمرانی امر خیر
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: سومین همایش ملی خیر ماندگار
- کد COI اختصاصی: KHAIRMANDEGAR03_053
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 528
نویسندگان
استاد مدعو مدیریت صنعتی، دانشگاه علوم تحقیقات تهران. مسئول نظام ارزیابی خیرماندگار.
هیات علمی پژوهشکده آلا
دانشجوی کارشناسی حسابداری، دانشگاه علوم تحقیقات تهران.
چکیده
از دیر باز خیریه ها و سمن ها بر اساس علایق و یا نیازهای شناسایی شده، نسبت به فعالیت در یک یا چند حوزه می نمودند. این تشخیص نیاز عموما از طرف بانی امر خیر و یا مشاوره محیطی صورت می پذیرفته و نظرات و برداشت های جامعه منجمله جوانان و آینده سازان در شناسایی حوزه مورد نیکوکاری مدنظر قرار نمیگرفته است. در این پژوهش به دنبال اولویت بندی و رتبه بندی حوزه های خیریه بهداشت و درمان بر اساس معیارهای حکمرانی امر خیر خوب بودیم. در پژوهش حاضر روش تحقیق، توصیفی – پیمایشی بوده و جامعه آماری این پژوهش شامل جوانان تهرانی دانشجو در دانشگاه بوده، نمونه آماری ۱۹۲ نفر با ضریب اطمینان %۹۳,۳۷ میباشد. بر اساس جمع بندی نظرات، بالاترین امتیاز مربوط به خیریه های حوزه سرطان و همچنین واکسیناسیون بوده که این دو حوزه در تمامی معیارها اولویتهای اول و دوم را پیدا نمودند. اولویتهای سوم تا پنجم به ترتیب حوزه اهدای عضو، بیماری پروانه ای و درمانگاه ها و بیمارستانهای خیریه استخراج شده است. همچنین اختلاف امتیاز بین اولویت اول و آخر تنها %۲۶ بوده که نشان میدهد، تمامی گزینه ها میبایست مورد توجه قرار گیرند و هیچ یک از حوزه های خیریه از اولویت خارج و یا حذف نمی گردند. خیرین و سمنها با توجه به اولویتهای خیریه حوزه بهداشت و درمان، میتوانند نتایج برداشت ذینفعان خود را بهبود بخشیده و منجر به کسب کمکهای بیشتری گردند.کلیدواژه ها
خیریه؛ بهداشت و درمان؛ اولویت بند؛ حکمرانی مطلوب، امر خیر خوبمقالات مرتبط جدید
- انگیزههای همکاری در نهادهای انقلابی (با تاکید بر جهاد سازندگی) با رویکرد اقتصاد رفتاری
- بررسی مشارکت سیاسی زنان از منظر فقهی
- بررسی مصادیق تعارض منافع در حوزه پزشکی و نظام سلامت و ارائه راهکارهای مدیریت ان
- تاثیر آموزش قانون جرایم رایانه ای در مدارس بر پیشگیری کیفری از بزه دیدگی اطفال و نوجوانان در فضای مجازی
- بررسی نحوه انعقاد قراردادهای پیش فروش ساختمانی و ساز در بستر نظام حقوقی ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.