راهبرد حکمرانی مطلوب در امور خیر؛ با تاکید بر فضای مجازی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: سومین همایش ملی خیر ماندگار
- کد COI اختصاصی: KHAIRMANDEGAR03_040
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 492
نویسندگان
استادیار مرکز مطالعات انقلاب اسلامی دانشگاه تهران
دانشجو کارشناسی ارشد اندیشه سیاسی دانشگاه تهران
چکیده
یکی از مفاهیمی که در راستای نهادینه سازی جامعه مدنی طی سالهای اخیر مطرح گردیده است مفهوم حکمرانی خوب میباشد. حکمرانی در اصطلاح اسلامی به معنای مدیریت صحیح و تدبیر امور جامعه برای اصلاح دنیا و آخرت مردم است که بر اساس قانون الهی و حاکمان ماذون از طرف خدا برای رسیدن به کمال نهایی انسان اعمال میشود. حکمرانی مطلوب هر چند به معنای فرایند به کار گیری سیاستها و تصمیم گیریها از سوی مقامات رسمی در دستگاه سیاسی است در مفهوم اسلامی با کاربرد امر خیر که برای آن پیدا میشود، مفهومی فراتر پیدا میکند.از این رو، منظور از حکومت حکمرانی امور خیر در ایران میتواند شامل سازمانهایی مانند نهادهای ارائه دهنده خدمات اجتماعی حاکمیتی یا دولتی، سازمانهای قانونگذار، سازمانهای مردم نهاد و خیریه باشد. لذا، پیشرفت فضای مجازی این امکان را برای نظام حکمرانی به وجود آورده است تا بتواند الگوی حکمرانی خوب و مولفه های آن را به شکل مطلوب اجرا نماید. این مقاله با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از اسناد معتبر تدوین شده است. بنابراین سوالی که در اینجا مطرح می شود آن است که فضای مجازی چه تاثیری بر حکمرانی مطلوب در امور خیر دارد؟ فرضیه ای که مطرح می شود این است که هر چند حکمرانی امور خیر در فضای مجازی در کشور ما متناسب با تحولات این فضا گسترش نیافته است. لذا، لگوی حکمرانی خوب با ایجاد سرمایه ی اجتماعی موجب توسعه و ارتقاء شاخصها در سطوح مدیریتی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی میشود.کلیدواژه ها
حکمرانی مطلوب، امور خیر، فضای مجازی، فرصت ها و چالش هامقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.