حکمرانی منطقه ای خیریه ها؛ راهبردی برای همکاری کشورهای خاورمیانه در شرایط عدم اطمینان
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: سومین همایش ملی خیر ماندگار
- کد COI اختصاصی: KHAIRMANDEGAR03_031
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 468
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان، دانشکده اهل البیت علیهم السلام، دانشگاه اصفهان
کارشناس ارشد روابط بین الملل، کارشناس پژوهشکده آلاء، دانشگاه اصفهان
چکیده
از زمان استقرار سیستم دولت-ملت در سرزمین های اسلامی، طرح های مختلفی برای همگرایی بر اساس منافع نظامی، سیاسی و امنیتی ارائه گردیده است که نه تنها موفقیتی برای کشورهای عضو در بر نداشته بلکه در سطح بین الملل و در میان افکار عمومی ملت های جهان نیز نتوانسته برای دولت های اسلامی فایده چندانی به دست دهد. این ناکامی ها به دلیل شرایط متفاوتی که در منطقه خاورمیانه حاکم بوده و همچنین اهداف متنوعی که کشورهای منطقه از پیوستن به اتحادیه ها داشته اند حاصل شده است. یافته های تحقیق حاکی از این است که با توجه به عوامل متعدد واگرایی از جمله رقابت ایران و عربستان( به عنوان دو بال جهان اسلام) بر سر رهبری جهان اسلام، دیدگاه های متفاوت نسبت به امنیت و دشمن مشترک، بحث های نژادی از جمله فارس و عرب، تنوع نظام های سیاسی و ... امکان تشکیل یک اتحادیه همانند اتحادیه های دیگر در این منطقه وجود ندارد. مقاله حاضر سعی دارد با روش توصیفی - تحلیلی ضمن بررسی مختصر موانع همگرایی و تجارب نا موفق آن در منطقه خاورمیانه، به ارائه مدل جدیدی از اتحادیه تحت عنوان حکمرانی منطقه ای خیریه ها و سازمان های مردم نهاد در قالب تشکیل اتحادیه اسلامی بپردازد که می تواند علاوه بر کوتاه کردن دست استبداد و رفع موانع همگرایی از طریق اتخاذ دیپلماسی نیکوکارانه و به کارگیری آموزه های اسلام در زمینه نیکوکاری، راه حلی برای رفع هرج و مرج موجود در این چهارراه بین المللی حوادث در شرایط عدم اطمینان میان کشورهای منطقه باشد.کلیدواژه ها
منطقه گرایی؛ اتحادیه اسلامی؛ سازمان های مردم نهاد؛ حکمرانی خیریه ها.مقالات مرتبط جدید
- انگیزههای همکاری در نهادهای انقلابی (با تاکید بر جهاد سازندگی) با رویکرد اقتصاد رفتاری
- بررسی مشارکت سیاسی زنان از منظر فقهی
- بررسی مصادیق تعارض منافع در حوزه پزشکی و نظام سلامت و ارائه راهکارهای مدیریت ان
- تاثیر آموزش قانون جرایم رایانه ای در مدارس بر پیشگیری کیفری از بزه دیدگی اطفال و نوجوانان در فضای مجازی
- بررسی نحوه انعقاد قراردادهای پیش فروش ساختمانی و ساز در بستر نظام حقوقی ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.