مخاطرات ناشی از تشکیل بیوفیلم در صنعت غذا
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی در هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: ICAENR01_146
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 375
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران،ایران، کرج
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران،ایران، کرج
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران،ایران، کرج
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران، ارومیه
چکیده
اتصال باکتریهای پاتوژن و مولد فساد به کلیه ی سطوح در تماس با مواد غذایی اصلی ترین منبع آلودگی مواد غذایی میباشد.میکروارگانیسم ها می توانند از طریق کلونیزاسیون و در نهایت تشکیل بیوفیلم، مشکلات عدیدهای را ایجاد کنند. این بیوفیلمها که درواقع اجتماعی از پلیمرهای برون سلولی و میکروارگانسیم ها می باشند، علاوه در سطح مواد غذایی، در تجهیزات و ماشین آلات صنایع غذایی نیز ایجاد میشوند و از طرق مختلف از جمله: ایجاد اختلال در سیستم های مبدلهای حرارتی و غشاهای فیلتراسیون، پروسه های فراوری و ایمنی مواد غذایی، در صنعت غذا مشکل آفرینی میکنند. این بیوفیلمها در واقع به عنوان پناهگاهی برای باکتریهای پاتوژن تلقی میشوند و احتمال بقاء آنها را تقویت میکند و انتشار آنها در فرآورده های غذایی را سرعت می بخشند. این اجتماع میکروارگانیسمی، بهعلت مقاومت در برابر مواد ضدعفونی کننده، با روشهای متداول شست و شو از بین نمیروند، بنابراین، بیوفیلم ها یکی از مشکلات اصلی در صنعت غذا محسوب میشوند که در بحث بهداشت مواد غذایی، توجه زیادی را به خود جلب کرده است، زیرا بیوفیلم میتواند آلودگیهای پس از فراوری مواد غذایی را افزایش دهد و سلامت مصرف کنندگان را تهدید کند. یکی از عمده ترین مشکلات مربوطه، تشکیل بیوفیلم در تجهیزات صنایع لبنیات و آلودگی محصولات لبنی میباشد. در این مقاله مروری به فرایند تشکیل بیوفیلم، روشهای مکانیکی، شیمیایی و بیولوژیکی مبارزه با بیوفیلم وشایع ترین میکروارگانیسم های مولد بیوفیلم به خصوص در صنعت لبنیات اشاره میشود.کلیدواژه ها
میکروارگانیسم، بیوفیلم، ایمنی مواد غذایی، صنعت لبنیاتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.