بررسی نقش مدیریت شوراها و دهیاری ها در سکونتگاه های روستایی (مطالعه موردی روستاهای شهرستان شهرضا)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای مکانی فضایی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_MAFA-4-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک اباذری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور

علی کرباسی

استادیار گروه مدیریت، دانشگاه پیام نور

سیدرامین غفاری

استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور

چکیده

مدیریت شوراها در مدیریت شهری و روستایی نقش موثری در توسعه و تعالی مشارکت های اجتماعی ایفامی نمایند. به نظر می رسد بین مهارت ها، وظایف و نقش مدیران شوراها و دهیاری ها در توسعه سکونتگاه ها رابطهمعناداری وجود دارد. مدیریت روستایی متشکل از امکانات، شرایط متفاوت طبیعی، انسانی، نهادی، ساختاری و...است بنابراین نمیتوان مدیریت روستایی را منحصر به شورای اسلامی و دهیاری نمود. این نوشتار درصدد آناست تا ضمن اینکه جایگاه مدیریت نوین روستایی را در ایران تبین می کند، این موضوع را در محدودهروستاهای شهرستان شهرضا تحلیل نموده و با بررسی فعالیت های انجام گرفته، پس از تاسیس نهادهای شورایاسلامی و دهیاری در ابعاد مهارتها، وظایف و نقش مدیران شوراها و دهیاری ها در مدیریت روستایی را روشننماید. به این منظور بررسی از روش پیمایشی و میدانی و جامعه آماری ۳۰۰۰۰ نفر که بالغ بر ۳۰۰۰ خانوارهستند. تعیین حجم نمونه تحقیق مرکب از ۳۴۱ نفر می باشند که به طور تصادفی از مردم روستا به عمل آمدهاست. تجزیه و تحلیل داده ها انجام گرفته و از نرم افزار spss در تحلیل داده ها استفاده شده است. طی این فرایتدابتدا پرسشنامه ها تهیه گردید و توسط افراد روستا تکمیل شد و نقش و وظایف و مهارت شوراها و دهیاری هامشخص شد. در انتها جهت تعیین میزان همبستگی از آزمون پیرسون استفاده شد. در کل به این نتیجهرسیدیم که گویه های نقش ۷۹۲ /.، وظایف ۸۰۳ /. و مهارت ۶۹۴ /. مدیران شوراها و دهیاری ها بر روی توسعهسکونتگاه های روستایی شهرستان شهرضا تاثیرگذار است که این تاثیر به ترتیب از نظر پاسخ دهندگان مربوط بهوظایف مدیران سپس نقش مدیران و در آخر مهارت های مدیران شوراها و دهیاری ها می باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت شورا، دهیاری، توسعه، روستا، شهرضا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.