نقد حقوقی تحریم دیپلماتیک و عدم اعطای روادید به مقامات ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوفصلنامه تحقیقات حقوق قضایی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JJLR-1-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیدا عمیدی

کارشناس ارشد حقوق عمومی

محمدهامون امانی

دانشجوی کارشناسی حقوق

چکیده

امروزه بکارگیری گسترده و روز افزون تحریم ها بعنوان مجازاتی بین المللی موجبپیدایش انواع مختلفی از ان به منظور مقابله و کنترل اعمال و رفتارهای دولت ها و متولیانانها در حوزه حقوق بین الملل شده است که تحریم های هوشمند و بالاخص تحریماشخاص هم از نوین ترین روش های ان می باشد و در راستای حفظ منافع ملت ها و کاهشفشار تحریم ها و انتقال هرچه بیشتر ان فشار از مردم عادی به دولت ها و مقامات انهاست درهمین راستا تحریم مقامات دیپلماتیک را شاهد هستیم که با توجه به مسئولیت های بینالمللی و همچنین مصونیت های ویژه مقامات دیپلماتیک خود موجب نقض و تعارض با پارهای از اصول حقوقی بین المللی است. بطور نمونه در خصوص کشورمان ایران تحریم وزیرامورخارجه (جناب اقای دکتر ظریف) توسط امریکا و عدم اعطای روادید به ایشان جهتحضور در سازمان ملل را مشاهده می کنیم و جای بسی تامل است که با توجه به اهدافتحریم ها که جلوگیری از نقض قوانین اند می توان با همان تحریم ها ناقض بخش دیگری ازحقوق بین الملل شد؟

کلیدواژه ها

روادید، گذرنامه، تحریم، مقام دیپلماتیک، تحریم هوشمند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.