مدل سازی مدیریت ایمنی پروژه های عمرانی با استفاده از رویکرد تفکر سیستمی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های کاربردی در مدیریت و حسابداری، دوره: 5، شماره: 18
  • کد COI اختصاصی: JR_ARMA-5-18_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 398
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی احمدی

کارشناسی ارشد مهندسی مدیریت ساخت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

حسنعلی مسلمان یزدی

فوق دکترا سازه (هوش مصنوعی) در مهندسی عمران، استادیار دانشگاه

مهرداد حمصیان اتفاق

فوق لیسانس مهندسی عمران گرایش مدیریت ساخت، دانشگاه ایوانکی

چکیده

ایمنی و نحوه مدیریت آن از عوامل مهم و تاثیرگذار در عملکرد پروژه های عمرانی است. عدم ایمنی وکنترل آن در کارگاه های عمرانی باعث ایجاد بیشترین تعداد حوادث در بین تمامی صنایع مرتبط باصنعت ساخت شده است. صنعت ساخت به دلیل پیچیدگی و وابستگی فعالیت ها، پدیده ای پویا هستندکه برای تحلیل و ریشه یابی علل حوادث در کنار تحلیل های آماری نیاز به روش های پویا دارد. از اینرو در این پژوهش از رویکرد تفکر سیستمی و حلقه های علت و معلولی جهت ارزیابی مدیریت ایمنی درپروژه های عمرانی استفاده شده است. هدف اصلی مقاله حاضر، ارزیابی نقش تفکر سیستمی در مدیریتایمنی پروژه های عمرانی است. طبق یافته های این مقاله مدیریت ایمنی در پروژه های عمرانی به ۳ بخشکلی عوامل مدیریتی، فردی و خارجی طبقه بندی شده است. ابتدا با استفاده از پیشینه تحقیق و تهیهپرسشنامه به شناسایی متغیرهای موثر بر مدیریت ایمنی در پروژه های عمرانی پرداخته شده است. درمرحله بعد پس از تایید روایی و پایایی پرسشنامه ، تحلیل آماری پرسشنامه انجام گردید. در نهایت جهتارزیابی مدیریت ایمنی در پروژههای عمرانی از رویکرد تفکر سیستمی استفاده شد.جهت ارتباط بینهر یک از عوامل مدیریتی ایمنی در پروژه از نمودارهای حلقه های علت و معلولی استفاده گردید. حلقههای علت و معلولی یکی از ابزارهای مهم تفکر سیستمی است که موجب ایجاد دید سیستمی و کلی نگربه مدیران می شود.

کلیدواژه ها

مدیریت ایمنی، صنعت ساخت، حوادث در کارگاه ، تفکر سیستمی، نمودارهای علت و معلولی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.