مقایسه مربوط بودن سطوح سود و تغییرات سود در رابطه بازده- سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های کاربردی در مدیریت و حسابداری، دوره: 4، شماره: 16
  • کد COI اختصاصی: JR_ARMA-4-16_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محیا همت پور

کارشناس ارشد رشته حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه

مهرداد قنبری

استادیار رشته حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه

چکیده

ارزشگذاری سهام شرکت ها همواره یکی از دغدغه های اصلی سرمایه گذاران و فعالان بازارهای سرمایهبوده که نقش بسیار مهمی در تصمیمات سرمایه گذاری و انتخاب سهام دارد. نتایج مطالعات مختلفحاکی از آنند که سود حسابداری ابزاری سودمند در کمک به پیش بینی بازده و ارزشگذاری سهاماست. اما آنچه که مورد اختلاف نظر محققان می باشد آن است که کدامیک از دو متغیر تغییرات سودو سطح سود کارآیی و قدرت تشریح کنندگی بیشتری برای بازده سهام دارند؟ حاصبنظران براین عقیدهاند که برای پاسخ به پرسش مذکور باید به ثبات سود توجه داشت. این تحقیق برآن است تا به مطالعهتاثیر سطوح سود و تغییرات سود در رابطه بازده-سود و همچنین نقش ثبات سود بر این رابطه بپردازد.جامعه آماری تحقیق حاضر در برگیرنده تمامی شرکتهایی است که طی سالهای ۱۳۹۲-۱۳۸۶ درفهرست بورس اوراق بهادار تهران قرار داشته اند. نمونه آزمودنی تحقیق شامل ۹۴ شرکت بورسی بودهکه با استفاده از روش نمونه گیری سیستماتیک و اعمال فیلترهای مرحله ای در نمونه باقی مانده اند.این تحقیق از منظر هدف کاربردی است و روش شناسی پژوهش از نوع پس رویدادی است و فرضیاتتحقیق با استفاده از تحلیل همبستگی و رگرسیون چندگانه که در نرم افزارهای SPSS و E-viewsانجام گرفته مورد آزمون قرار گرفته اند. یافته نشان می دهند که توانایی تغییرات سود (بعنوان نمایندهسود غیرمنتظره) در پیش بینی بازده به ثبات سود سری های زمانی شرکت حساس است و وقتی کهجزء غالب سود (هسته اصلی سود) ناپایدار است، تغییرات سود با ثبات نیست اما، سطح سود اینگونهنیست. نتایج تحقیق نشان می دهند که سطوح سود به دلیل داشتن ثبات بالاتر در مقایسه با تغییراتسود، نماینده بهتری در روابط بازده-سود می باشد.

کلیدواژه ها

بازده سهام، سود حسابداری، سطح سود، تغییرات سود، ثبات سود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.