بررسی تاثیر مقایسه پذیری صورت های مالی بر کارایی تصمیمات ادغام و تحصیل

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های کاربردی در مدیریت و حسابداری، دوره: 4، شماره: 16
  • کد COI اختصاصی: JR_ARMA-4-16_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید مرادی

عضو هیات علمی گروه حسابداری موسسه آموزش عالی ناصر خسرو، ساوه، ایران

مریم صفرپور

مدرس گروه حسابداری موسسه آموزش عالی ناصر خسرو، ساوه، ایران

میترا بابایی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری موسسه آموزش عالی ناصر خسرو، ساوه، ایران

چکیده

هدف این تحقیق بررسی تاثیر مقایسه پذیری صورت های مالی بر کارایی تصمیمات ادغام و تحصیل درشرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده است. قلمرو مکانی این تحقیق شرکت هایتصاحب شده (درگیر ادغام و تحصیل) پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و قلمرو زمانی سال هایبین ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۴ بوده است. در این تحقیق، مقایسه پذیری صورتهای مالی متغیرمستقل و کاراییتصمیمات ادغام و تحصیل متغیر وابسته در نظر گرفته شد.تحقیق حاضر در زمره تحقیقات کاربردیقرار دارد، چنانچه طبقه بندی انواع تحقیقات بر اساس ماهیت و روش را مدنظر قرار گیرد، روش تحقیقحاضر از لحاظ ماهیت در زمره تحقیقات توصیفی قرار داشته واز نظر روش نیز در دسته تحقیقاتهمبستگی محسوب میگردد. در این پژوهش برای جمع آوری داده ها و اطلاعات، ازروش کتابخانه ایاستفاده شد. در بخش داده های پژوهش از طریق جمع آوری داده های شرکت های نمونه با مراجعهبه صورت های مالی، یادداشت های توضیحی و ماهنامه بورس اوراق بهادار انجام پذیرفت. بر اساس روشحذف سیستماتیک تعداد ۵۱ شرکت تصاحب شده به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. به منظورتوصیف و تلخیص داده های جمع آوری شده از آمارتوصیفی و استنباطی بهره گرفته شده است. بهمنظور تحلیل داده ها ابتدا پیش آزمون های ناهمسانی واریانس، آزمون F لیمر، آزمون هاسمن و آزمونجارک – برا و سپس از آزمون رگرسیون چند متغیره برای تایید و رد فرضیه های تحقیق (نرم افزارایویوز) استفاده گردیده است. نتایج نشان داد مقایسه پذیری اطلاعات حسابداری بر بازده غیر عادیحول ادغام شرکت ها و نیز تغییرات عملکرد عملیاتی شرکتهای ادغام شده تاثیرگذار است.

کلیدواژه ها

ادغام شرکت ها، تحصیل شرکت ها، قابلیت مقایسه پذیری صورت های مالی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.