معیارهای تصمیم گیری اخلاقی مدیران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه رویکردهای پژوهشی نوین در مدیریت و حسابداری، دوره: 4، شماره: 41
  • کد COI اختصاصی: JR_AMA-4-41_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 317
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیده ضرابی

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، قزوین، ایران

غلامرضا معمارزاده طهران

دانشیار گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، قزوین، ایران

ناصر حمیدی

دانشیار گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، قزوین، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف یافتن معیارهای تصمیم گیری اخلاقی مدیران انجام شد و بخشی از رساله دکتری محقق می باشد. محقق بهبررسی و تحلیل مقاله های جدید و مرتبط با موضوع در کشورهای مختلف و همچنین به مطالعه نظریه های اندیشمندان متعدد درزمینه تصمیم گیری اخلاقی و عدالت اجتماعی پرداخت و برای تایید آنها از خبرگان کمک گرفت. این پژوهش توسعه ای میباشد و بر اساس استراتژی پیمایشی و مصاحبه اکتشافی انجام می شود. یافته ها نشان می دهد که عوامل موثر شامل: معیارهایسازمانی، عمومی، قانونی، حرفه ای، دینی، پس زمینه ویژگی های شخصیتی و فیزیولوژیک و پس زمینه های محیطی شخص میباشد. مدیر بر اساس این معیارها به قضاوت اخلاقی می پردازد و قضاوت به صورت تصمیم اخلاقی بروز آشکار می شود. اعتبارشاخص ها از سوی خبرگان تایید شده است و با اطمینان ۹۵ درصد می توان گفت از سوی کل جامعه خبرگان مورد تایید است. بااستفاده از آزمون t یک نمونه ای، سطح اطمینان در این آزمون %۹۵ تعیین شده است. نتایج بدست آمده حاکی از قابلیت اطمینانبالای پرسشنامه ۱ و قابلیت اطمینان نسبی پرسشنامه شماره ۲ می باشد. محاسیه وزن شاخص ها نشان می دهد که مصالح دینی دارایکمترین وزن و پس زمینه های فردی دارای بیشترین وزن در بین شاخص ها بودند. این گوناگونی، برنامه ریزی و اقدامات زیادی رادر زمینه های مختلف فردی و اجتماعی و سازمانی لازم می دارد تا کسانی تربیت گردند که در جایگاه مدیریت، تصمیم هایاخلاقی بگیرند که نتیجه اش، برقراری عدالت اجتماعی مورد نظر چشم انداز ایران ۱۴۰۴ است.

کلیدواژه ها

قضاوت اخلاقی، تصمیم گیری اخلاقی، اخلاق، عدالت، سوگیری رفتاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.