بررسی تاثیر کیفیت گزارشگری مالی بر قیمت گذاری اقلام تعهدی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه رویکردهای پژوهشی نوین در مدیریت و حسابداری، دوره: 4، شماره: 38
  • کد COI اختصاصی: JR_AMA-4-38_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 192
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی طرخورانی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفرش، تفرش، ایران

سیدموسی محمدی

مربی گروه حسابداری، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفرش، تفرش، ایران

میثم عسکری

استادیار گروه ریاضیات، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفرش، تفرش، ایران

چکیده

کیفیت گزارشگری مالی سبب پیش بینی بهتر جریان های نقدی آتی شرکت برای سرمایهگذاران و سایر استفاده کنندگان صورت هایمالی می شود. با توجه به آنکه حسابداری و اقتصاد دارای تاثیرات متقابل بر یکدیگرند، سطح کیفیت گزارشگری مالی دارای تاثیراتاقتصادی است. در این پژوهش سعی شده است تاثیر کیفیت گزارشگری مالی بر قیمت گذاری اقلام تعهدی در شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی قرار گیرد. پس از طراحی شاخص های ارزیابی متغیرها، اطلاعات معاملات انجام شدهدر دوره پژوهشی پنج ساله ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۷ از سازمان بورس اوراق بهادار و نرم افزار ره آورد نوین و سایت Codal.ir جمع آوریگردید. نمونه آماری مشتمل بر ۲۲۳ شرکت می باشد که با روش حذف سیستماتیک انتخاب شده است که در مجموع ۱۱۱۵ سال -شرکت بودند. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت، یک پژوهش توصیفی با تاکید بر روابط همبستگی است .علاوه بر این، در حوزه مطالعات پس رویدادی قرار میگیرد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها و آزمون فرضیه تحقیق از نرم افزارEviews ۱۰ استفاده شده است. آنچه در جمع بندی و نتیجه گیری کلی آزمون فرضیه تحقیق می توان عنوان کرد، این است کهکیفیت گزارشگری مالی بر قیمت گذاری اقلام تعهدی تاثیر معناداری دارد. نتایج به دست آمده در این پژوهش با مستندات اشارهشده در چارچوب نظری تحقیق و ادبیات مالی مطابقت دارد.

کلیدواژه ها

کیفیت گزارشگری مالی، قیمت گذاری اقلام تعهدی، بورس اوراق بهادار تهران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.