بررسی خواص مکانیکی و ریزساختار نانوسرامیک کاربیدسیلیسیم و نانوکامپوزیت کاربیدسیلیسیم/نانولوله کربن چندجداره (SiC/MWCNT) ساخته شده به روش تفجوشی پلاسما جرقه ای

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی علوم و توسعه فناوری نانو
  • کد COI اختصاصی: SDNCONF05_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرناز موسوی

دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

ارغوان کاظمی نافچی

استادیار، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

محمد معظمی گودرزی

استادیار، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

پژوهش حاضر به منظور بررسی خواص مکانیکی و ری زساختار نانوسرامیک کاربیدسیلیسیم و نانوکامپوزیت کاربیدسیلیسیم/نانولوله کربن چند جداره تفجوشی شده به روش پلاسمای جرقه ای، در جهت مقایسه تاثیر دما، زمان نگهداری و فشار اعمال ی بر خواص مکانیکی و ریزساختار انجام شده است. به منظور تهیه کامپوزیت نام برده، ابتدا پودرنانوکاربید سیلیسیم به همراه ۱ درصد وزنی نانولوله کربن با استفاده از همزن التراسونیک به مدت ۳۰ دقیقه مخلوط شدند، سپس پودر مخلوط شده به روش تفجوشی پلاسما جرقه ای ( SPS ) تحت دماهای ۱۵۰۰ ، ۱۶۰۰ و ۱۷۰۰ درجه سانتیگراد زینتر شد. فشار اعمالی تک محوره ۵۰ و ۷۰ مگاپاسکال و زمان ماندگاری در دمای نهایی، ۵ دقیقه درنظر گرفته شد. ریزساختارکامپوزیت تولید شده به کمک میکروسکوپ الکترونی روبشی ( FESEM )، مطالعه شده و آنالی ز فازی نمونه ها با استفاده از پراش پرتو ایکس ( XRD ) انجام گرفت. جهت ارزیابی سختی نمونه ها، آزمون سختی سنجی ویکرز( Vickers Hardness ) انجام شد. چقرمگی شکست نمونه ها براساس مدل پالمکویست محاسبه شد. بررسی ها نشان داد، هم نانوسرامیک ها و هم نانوکامپوزیت ها در دمای ۱۷۰۰ درجه سانتیگراد، درصورت ماندگاری به مدت ۵ دقیقه تحت فشار اعمال ی همزمان ۷۰ مگاپاسکال به ترتیب به تراکم نسبی ۵۹ / ۹۶ و ۵۴ / ۹۴ درصد می رسند. مشاهده شد سختی و چقرمگی شکست نانوکامپوزیت ها تحت شرایط یکسان به ترتیب ۱۸ % و ۱۹ % بالاتر از نانوسرامیک ها بوده است. چقرمگی شکست در هر دو مورد با افزایش دمای تفجوشی بهبود اندکی پیدا کرد.

کلیدواژه ها

کاربیدسیلیسیم، نانولوله کربن چند جداره، نانوکامپوزیت، سختی، چقرمگی شکست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.