مقایسه الگوی آبشستگی پیرامون سه آبشکن متوالی با زاویه 60 و 120 درجه در شرایط جریان زیر بحرانی و آشفته با بستر متحرک

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: هفتمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
  • کد COI اختصاصی: IREC07_205
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2976
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید بهرامی

کارشناس ارشد سازه های آبی، سازمان آب و برق خوزستان

محمود جوان

دانشیار بخش مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

علیرضا کشاورزی

دانشیار بخش مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

چکیده

در این تحقیق تغییرات توپوگرافی بستر و میزان گسترش چاله آبشستگی پیرامون سه مدل آبشکن متوالی با نسبت هـای فاصله به طول 1/5 ، 2 ، 3 و 4 و زوایای 60 و 120 درجه در شرایط جریان زیر بحرانی و آشفته با بستر متحرک مـورد مقایـسه و ارزیابی قرار گرفت . نتایج نشان داد که در هر دو زاویه بیشترین و کمترین میزان عمق آبشستگی بترتیب مربوط به آبشکن هـای بالادست و میانی می باشد و با کاهش نس بت فاصله به طول آبشکن ها عمق آبشستگی اطراف آنها کاهش می یابد . از طرفی عمق آبشستگی اطراف آبشکن های متمایل به بالادست 120) درجه ) بیشتر از آبشکن های پایین دست 60) درجه ) بوده و ناحیـ ه فعـال آبشستگی بر حسب طول قـائم آبـشکن بـرای آبـشکن هـای متمایـل بـه بالادسـت در محـدوده 0 < a/L< 2.3 ، 0 < b/L< 1 ، ،0 < b/L< 1 ،0 < a/L< 2 و برای آبشکن های متمایل به پـایین دسـت در محـدوده 0< e/L< 1 , 0 < d/L< 2 ،0 < c/L< 0.68 قرار دارد . آبشکن های متمایل به بالادست بدلیل اینکه پتانسیل فرسایش سـواحل در 0 < e/L< 1 , 0 < d/L< 1/5 ،0 < c/L< 1 صورت استفاده ار این آبشکن ها کمتر است، بهترین پتانسیل را برای حفاظت دیواره های رودخانه نشان می دهند . آبشکن هـای متمایل به پایین دست بهترین پتانسیل را برای حفاظت بستر در اطراف خود نشان می دهند .

کلیدواژه ها

آبشستگی، آبشکن، مهندسی رودخانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.