واژه شناسی نشانه های ظهور و قیام در منظومه معارف مهدوی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دوفصلنامه پژوهشنامه امامیه، دوره: 3، شماره: 5
- کد COI اختصاصی: JR_IMAMIYA-3-5_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 267
نویسندگان
استادیار گروه کلام و فلسفه، پژوهشگاه علوم اسلامی دانشگاه امام صادق(ع)
دانشجوی دکتری رشته کلام امامیه، دانشگاه قرآن و حدیث قم.
چکیده
یکی از زیرشاخه های مباحث مهدوی، بحث نشانه های ظهور است. در کنار عبارت نشانه های ظهور، عبارت نشانه های قیام نیز مطرح شده است. واژه «علائم الظهور» در زبان عربی و «نشانه های ظهور» در زبان فارسی، در پژوهش ها و تحقیقات مهدوی فراوان به کار رفته است و برخی محققان با قطعی دانستن ورود این عبارت در معارف مهدوی، به بحث درباره این موضوع پرداخته اند؛ اما با بررسی آموزه های مهدوی روشن می شود که این عبارت نه تنها در روایات، بلکه در بیان دانشمندان هم عصر پیشوایان معصوم۷ نیز به کار برده نشده است. در نتیجه برخی محققان در به کارگیری این واژه تردید کرده اند. این تحقیق بر آن است ضمن بیان تفاوت های میان واژه قیام و ظهور در ادبیات دینی، با بیان شواهد و مستندات لازم، دلایل درستی به کارگیری عبارت نشانه های ظهور و سازگاری آن با آموزه های مهدوی را تبیین و پیامدهای این دیدگاه را نمایان کند.کلیدواژه ها
کلیدواژه ها: ظهور, قیام, نشانه, علامت, مهدویتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.