گزارش علمی کوتاه: تاثیر تنش شوری بر برخی خصوصیات مرفوفیزیولوژیکی در گل آهار(Zinnia elegans)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه تنش های محیطی در علوم زراعی، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ESCS-7-2_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 261
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده فرحناز طالبی

دانشجوی دکتری گیاهان زینتی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

سید نجم الدین مرتضوی

استادیار دانشگاه زنجان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم باغبانی، دانشگاه زنجان

یاور شرفی

استادیار دانشگاه شاهد، دانشکده کشاورزی، گروه علوم باغبانی، تهران

چکیده

به منظور ارزیابی غلظت­های مختلف کلرید­سدیم بر برخی خصوصیات مرفوفیزیولوژیکی گل آهار آزمایشی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار با افزودن نمک کلرید­سدیم در غلظت­ های صفر، ۲۵، ۵۰، ۷۵ میلی­مولار با قابلیت هدایت ­الکتریکی محلول به ترتیب ۱، ۳/۱، ۶ و ۹/۳ دسی ­زیمنس بر ­متر اجرا گردید. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت نمک به سطوح بالاتر از ۵۰ میلی­ مولار در محیط ریشه، تعداد برگ، سطح برگ، طول ریشه، وزن تر و خشک ساقه و ریشه و میزان کلروفیل به طور معنی­داری کاهش می­یابد. در این آزمایش با افزایش غلظت­ کلرید­سدیم فعالیت آنزیم­ های کاتالاز و پراکسیداز افزایش یافت و فعالیت آنزیم کاتالاز نسبت به آنزیم پراکسیداز بیشتر بود. بنابراین با توجه به این که گل­ های آهار نسبت به شوری مقاوم می­باشند، شوری بالاتر از ۶ دسی­ زیمنس بر ­متر می­تواند رشد و نمو گیاه را کاهش دهد.

کلیدواژه ها

آنزیم های آنتی اکسیدانت, تنش, فاکتورهای رشدی, کلروفیل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.