تاثیر کم آبیاری و کود نیتروژن بر عملکرد کمی بخش های هوایی ارزن علوفه ای در بیرجند
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: فصلنامه تنش های محیطی در علوم زراعی، دوره: 7، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_ESCS-7-2_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 312
نویسندگان
استادیار گروه زراعت واصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
عضو هیئت علمی گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند
عضو هیئت علمی گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند
چکیده
کمبود آب مهمترین عامل محدود کننده برای دستیابی به عملکرد پتانسیل گیاهان زراعی بهخصوص در مناطق خشک و نیمه خشک محسوب میشود. نیتروژن نیز از مهمترین عوامل محدودکننده تولید محصولات کشاورزی است. به منظور بررسی تاثیر کم آبیاری و کود نیترژون بر عملکرد علوفه و وزن تر و خشک اندامهای هوایی ارزن علوفه ای نوتریفید، آزمایشی در سال ۱۳۸۵به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با ۳ تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند انجام شد. سطوح آبیاری (تامین ۵۰ و ۱۰۰ درصد نیاز آبی گیاه) و مقادیر کود نیترژون (صفر، ۷۵، ۱۵۰ و ۲۲۵ کیلوگرم نیتروژن در هکتار) به ترتیب به عنوان فاکتورهای اصلی و فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که هر دو عامل آبیاری و نیتروژن اثر معنی داری بر وزن تر و خشک برگ، ساقه و علوفه ی ارزن، در مجموع دو مرحله برداشت داشتند، اما اثر متقابل تیمارهای آزمایش بر هیچ یک از این صفات معنی دار نبود. مجموع عملکرد تر ارزن علوفه ای، با کاهش آبیاری از ۴۰/۷۲ به ۲۴/۹۲ تن در هکتار و عملکرد علوفه خشک نیز از ۸/۹۴ به ۵/۳۴ تن درهکتار تقلیل پیدا کرد. با افزایش مصرف نیتروژن تا میزان ۲۲۵ کیلوگرم در هکتار، عملکرد تر و خشک کل به ترتیب ۷۹/۸ و ۸۱/۲ درصد نسبت به تیمار عدم مصرف نیتروژن افزایش یافت. بطور کلی میتوان نتیجه گرفت که آبیاری و نیتروژن دو عامل موثر در تعیین عملکرد علوفه ی ارزن علوفه ای هستند.کلیدواژه ها
وزن تر, وزن خشک, عملکرد علوفهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.