ارزیابی ویژگی های پروبیوتیکی و ضدقارچی باکتری اسید لاکتیک غالب جدا شده از خمیرترش کینوا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوماهنامه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 17، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IFST-17-4_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 342
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام روحی

گروه زیست فناوری مواد غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

علیرضا صادقی

گروه زیست فناوری مواد غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

سید مهدی جعفری

گروه زیست فناوری مواد غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

محمد عبدالحسینی

گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

الهام اسدپور

گروه علوم و صنایع غذایی، موسسه غیرانتفاعی بهاران، گرگان، ایران

چکیده

< p dir="RTL"> مطالعه ویژگی های پروبیوتیکی و ضدقارچی باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از بستره های تخمیری که فلور میکروبی آن ها کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است جهت دستیابی به کشت های میکروبی پروبیوتیک و محافظت کننده از اهمیت به سزایی در صنایع تخمیری برخوردار است. در پژوهش حاضر، باکتری اسید لاکتیک غالب پس از تکرار فرایند مایه گیری از خمیرترش کینوا، جداسازی و سپس با توالی یابی محصولات PCR حاصل از تکثیر توالی هدف مشخص از ژن ۱۶S rDNA آن شناسایی شد. در ادامه، قابلیت های پروبیوتیکی جدایه لاکتیکی، شامل مقاومت به اسید و صفرا، اثر ضدباکتریایی، ویژگی های خود و دگر اتصالی، حساسیت آنتی بیوتیکی و همولیز خون مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، اثر بازدارنده جدایه لاکتیکی بر رشد Aspergillus niger نیز به روش کشت دو لایه بررسی شد. توالی یابی محصولات PCR منجر به شناسایی Enterococcus hirae به عنوان جدایه لاکتیکی غالب خمیرترش کینوا گردید. همچنین این جدایه لاکتیکی پس از تیمار متوالی اسید و صفرا از زنده مانی مناسبی برخوردار بود. علاوه بر این، جدایه لاکتیکی بر Bacillus cereus نسبت به سایر عوامل باکتریایی غذازاد اثر بازدارنده بیشتری داشت و تاثیر بازدارندگی روماند خام جدایه لاکتیکی بر عوامل بیماری زا به شکل معنی داری (۰۵/۰p

کلیدواژه ها

خمیرترش کینوا, جدایه لاکتیکی غالب, فرایند مایه گیری, پروبیوتیک, کشت محافظت کننده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.