بررسی تعارض قرآن و علم از واقعیت تا توهم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه قرآن و علم، دوره: 15، شماره: 28
  • کد COI اختصاصی: JR_MIUQU-15-28_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 316
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کریم پور قراملکی

عضو هیات علمی جامعه المصطفی/ استادیار

باقر ریاحی مهر

جامعه المصطفی العالمیه

چکیده

چکیدهدر تاریخ غرب، ادعای تقابل یا تعامل علم و دین از دیرباز محل گفتگو بوده است. بهخصو از دوران رنسانس به بعد، مباحث مذکور میان علم و انجیل پی گرفته شد .در دوران متاخر ،مستشرقان نیز درصدد برآمدند، همین ادعا را در ارتباط بین علم و قرآن تسری بخشند. آنان با اقامه ادعاهای مختلفی هم ون: ابهام حقایق قرآنی، رازگونه بودن، آزمونناپذیری، یقینپذیری ،اسرار گونهای و. .. ،سعی در اثبات این مسئله برآمدند .در این نوشتار ،با استفاده از روش توصیفی تحلیلی تلاش بر این است که با تمسک به برخی از آیات مختلف قرآن، بهجای ادعای تعارض میان علم و قرآن کریم، توافق و تعامل میان آن دو در بعد علوم تجربی قطعی تثبیت گردد. ازاینرو ،با نقد و بررسی هر یک از دلایل آنها ،نتیجه گرفته شد که تنها بین فهم انسان از حقایق هستی و فهم قرآنی ،ممکن است ،تعارض ظاهری و سطحی رخ بدهد که این مسئله، به معنای تعارض واقعی میان علم تجربی قطعی و معانی واقعی و صریح قرآن کریم نخواهد بود

کلیدواژه ها

قرآن, تعارض, علم تجربی, قرآن و علم, واقعیت و توهم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.