بررسی عملکرد شیارشدگی مخلوط آسفالت متخلخل اصلاح شده توسط الیاف سرامیکی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CAUE07_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 379
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی سعیدی نژاد

دانشجوکارشناسی ارشد مهندسی عمران، گرایش راه وترابری دانشگاه گیلان

علی شریعت ناصری

دانشجوکارشناسی ارشد مهندسی عمران، گرایش راه وترابری دانشگاه گیلان

مهیار عربانی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی، دانشگاه گیلان

غلامحسین حامدی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی، دانشگاه گیلان

چکیده

آسفالت متخلخل نوعی آسفالت بادانه بندی باز است که مهمترین مشخصه آن درصدفضای خالی زیاد می باشد. به طور کلی تمام آسفالت های رایج با دانه بندی توپر(آسفالت گرم و نیمه گرم) ، دارای سطحی تقریبا غیرقابل نفوذ هستند که این موضوع در هنگام بارندگی، موجب کاهش ایمنی وسایل نقلیه می شود. باافزایش روز افزون میزان آمد و شد وسایل نقلیه و نیز ضعف های آسفالت متخلخل دربرابر خرابی های عملکردی رایج آسفالت متخلخل، نیاز به اصلاح آسفالت متخلخل و مقاوم سازی آن را دو چندان می کند. درهمین راستا باتوجه به ویژگی های افزودنی های مورد استفاده تاثیر الیاف سرامیک بربهبود خصوصیات آسفالت متخلخل مورد مطالعه قرارگرفت. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر الیاف سرامیک بر بهبود عملکرد شیارشدگی مخلوط آسفالتی متخلخل بوده است. در این پژوهش از سنگدانه سیلیسی وقیر AC ۶۰-۷۰ استفاده گردید. برای این منظور قیر اصلاح شده با مقادیر۳ و۵ درصد وزنی الیاف سرامیک تهیه و از آن در ساخت نمونه های آسفالتی استفاده شد. در ابتدا آزمایشات مختلف نظیر سایش کانتابرو، ریزش قیر و تعیین میزان فضای خالی برروی نمونه های کنترل مخلوط آسفالتی متخلخل جهت تعیین قیربهینه مخلوط آسفالتی متخلخل انجام گرفت تا تاثیر الیاف سرامیک بر بهبود عملکرد شیارشدگی مخلوط آسفالتی متخلخل مورد بررسی قرار گیرد. نتایج آزمایشات صورت گرفته نشان داد که استفاده از الیاف سرامیک ۵ درصد وزن قیر در مخلوط آسفالت متخلخل اصلاح شده، سبب بهبود عملکرد مخلوط آسفالتی متخلخل در برابر شیارشدگی شده است.

کلیدواژه ها

مخلوط آسفالتی متخلخل، الیاف سرامیک، سایش کانتابرو، ریزش قیر، شیارشدگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.