بررسی میزان همسویی راهبردی کسب وکار و فناوری اطلاعات با استفاده از مدل لوفتمن و بهروش ITIL

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله چشم انداز مدیریت صنعتی، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_INDU-10-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 450
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا تقوا

دانشیار، دانشگاه علامه طباطبایی.

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی میزان همسویی راهبردی کسب وکار و فناوری اطلاعات با بهره گیری از مدل لوفتمن و بهروش ITIL صورت گرفته است و ازآنجاکه بررسی این همسویی، نیازمند بررسی عمیق یک صنعت یا یک سازمان است، یکی از سازمان های دفاعی ایران (فعال در حوزه استانداردسازی و فناوری اطلاعات) به­عنوان مورد مطالعه انتخاب شد. در مرحله نخست وجود راهبرد فناوری اطلاعات موردبررسی قرار گرفت و در مرحله دوم، میزان همسویی راهبرد فناوری اطلاعات با راهبرد کسب­وکار ارزیابی شد. با توجه به نتایج ابتدا مشخص شد که راهبرد فناوری اطلاعات در سازمان مورد­مطالعه به­صورت میانگین به میزان ۲۶/۶۶ درصد تعریف شده است که نمایانگر توانمندی نسبی و قابل قبول سازمان در تعریف راهبرد فناوری اطلاعات است. در مرحله بعد و پس از تحلیل میزان همسویی راهبردی فناوری اطلاعات و سازمان، مشخص شد که میزان همسویی این سازمان ها در کل کمی بالاتر از متوسط است. این نتایج در ناحیه رابطه راهبرد کسب وکار با زیرساخت کسب وکار نسبت به سایر نواحی میانگین کمتر و در ناحیه زیرساخت کسب وکار، بیشترین میانگین را دارد. پیشنهاد می شود که سازمان های مشابه از بهروش کتابخانه زیرساخت فناوری اطلاعات نسخه ۴ (ITIL V۴) برای ارزیابی و همسو­کردن راهبرد های سازمان با راهبرد های فناوری اطلاعات استفاده کنند.

کلیدواژه ها

زیرساخت کسب وکار, فناوری اطلاعات, کتابخانه زیرساخت فناوری اطلاعات, مدل لوفتمن, همسویی راهبردی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.