چالش ها و راهکارهای توسعه مزارع دانشجویی در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، دوره: 17، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IAEEJ-17-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا اطهری

استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

چکیده

توسعه کشاورزی پایدار مستلزم بهره گیری از منابع انسانی ماهر و متخصص در عرصه کشاورزی است. در این راستا، مزارع دانشجویی بستر مناسبی برای کسب تجربه دانشجویان در زمینه تولید و بازاریابی محصولات کشاورزی است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تحلیل چالش ها و راهکارهای توسعه مزارع دانشجویی در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی انجام شد. جامعه تحقیق، دانشجویان عضو مزرعه دانشجویی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی در سال تحصیلی ۹۹- ۱۳۹۸ بودند (N=۱۴۰) که ۱۰۳ نفر از آنان بر اساس جدول کرجسی مورگان با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار اصلی گردآوری داده‎ ها، پرسشنامه بود که برای سنجش پایایی و روایی آن به ترتیب از ضریب آلفای ترتیبی (۰/۸۵=α) و پانل متخصصان استفاده شد. البته، به منظور شناسایی راهکارهای اساسی توسعه مزرعه دانشجویی از مصاحبه نیمه ساختارمند و تحلیل محتوا استفاده شد. بر پایه یافته ها، میانگین چالش های مزارع دانشجویی بالاتر از حد متوسط بود. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی حاکی از آن بود که چالش‎ های مزارع دانشجویی شامل چالش های اقتصادی، آموزشی، اداری مدیریتی و منابع انسانی است. یافته های آزمون من ویتنی نشان داد که بین دیدگاه دانشجویان دختر و پسر نسبت به چالش‎ های مزارع دانشجویی تفاوت معناداری وجود ندارد. نتایج آزمون کروسکال والیس نیز بیانگر آن بود که دانشجویان مقاطع و رشته های مختلف کشاورزی در مورد چالش‎ های مزارع دانشجویی اتفاق نظر دارند. در نهایت، راهکارهای اساسی برای توسعه مزارع دانشجویی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

مزارع دانشجویی, توسعه منابع انسانی, دانشگاه رازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.