نقش معلم در افق نگری و معنا بخشی در عصر حاضر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN03_410
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 785
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیره قاضی مطلق

دانشجوی کارشناسی رشته علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان

سیدمحمد حسینی نیک

مدرس دانشگاه فرهنگیان یاسوج، دکترای فلسفه و کلام

کامران رحیمی کیا

لیسانس رشته علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان

چکیده

هدف از انجام این پژوهش بررسی نقش معلم در افق نگری و معنا بخشی در عصر حاضر می باشد. این مقاله در قلمرو مشترک بین رشته های علوم شناختی و علوم تربیتی و علوم انسانی می باشد. ابتدا چارچوب نظری از پژوهش ترسیم شد و سپس با بهره گیری از روش تحلیل مفهومی، نقش معلم در افق نگری و معنا بخشی در عصر حاضر مورد بررسی قرار می گیرد. در جامعه انسانی, اساسی ترین کار, تعلیم و تربیت است. کسی که این رسالت را به دوش می کشد ((معلم)) است. کار معلمی به هرگونه تلاشی که برای هدایت, تکامل و تعلیم و آموزش انسان, صورت می گیرد اطلاق می شود, براساس همین تعریف است که پیامبران, معلم بشر خوانده می شوند, هم چنین پدر و مادر و دیگر اعضای خانواده نسبت به کوچک ترها نقش معلم را دارند. اما در نام گذاری طبقات مختلفی که وظیفه تعلیم و تربیت را بر عهده گرفته اند, اصطلاحا تنها به یک طبقه ((معلم)) می گویند; یعنی همان کسانی که رسالت آموزش و پروش فرزندان ما را از دوره کودکی و تحصیلات ابتدایی تا دوره جوانی و تحصیلات عالی, بر عهده می گیرند. در جامعه اسلامی ما این وظیفه مهم بر عهده انسان های شریف, قانع و وظیفه شناسی است که از سر تعهد و دلسوزی به ساختن و شکل دهی استعدادهای مومن و کاردان مشغولند. مردم ما نیز از آن جا که به نقش این طبقه فرهیخته, آگاهند, همیشه از کارشان تقدیر می کنند و حتی روز مشخصی را هم به نام ((روز معلم)) تعیین کرده اند. به همین مناسبت لازم است که درباره ((نقش معلم در جامعه)) مطالبی را با معلمان عزیز در میان بگذاریم. در این مقاله که به شیوه مروری و با استناد به منابع کتاب خانه ای گردآوری شده است، سعی بر آن داریم تا مطالبی را ارائه دهیم که برای مشاوران و درمانگران مفید و کاربردی باشد.

کلیدواژه ها

معلم ، افق نگری ، معنا بخشی ، عصر حاضر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.