راهبرد های نوین معماری در ارتقا کیفیت فضاهای آموزشی و نقش آن در یادگیری و رفتار دانش آموزان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN03_392
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 261
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غزاله سادات صفوی زاده سهی

چکیده

محیط های یادگیری از عناصری تشکیل خواهند شد که در کنار هم معنا دار می شوند. ویژگی ها و کیفیت های هر کدام از این عناصر در شکل گیری رفتارهای مختلف موثر می باشند. فیلسوف ژان پیاژه، بر توانایی کودک در درک جهان به طور فعال تاکید بسیار می کند و معتقد است که کودکان به طور انفعالی اطلاعات را جذب نمی کنند، بلکه آنچه را که در دنیای پیرامون خود می بینند، می شنوند و احساس می کنند، سپس انتخاب و تفسیر می نمایند. معماری، هنری است که ما را در بر گرفته است و انسان ها بیش از آنکه بر فضا تاثیر بگذارند، از آن تاثیر می پذیرند.آموزش و به تبع آن محیط های آموزشی بیشترین اثر و نقش را بر ذهنیت و تمدن سازی جوامع به عهده دارند.متاسفانه فضاهای آموزشی مدارس کشور ما سازگاری لازم و مناسبی را با ویژگیهای روحی و روانی دانش آموزان ندارد. پیشرفت تحصیلی دانش آموزان یکی از موارد مهم و اساسی در مدارس محسوب می شود. از نظر بسیاری از دانش آموزان کشور، محیط مدرسه یک محیط خشک و خسته کننده است که بر کیفیت یادگیری و پیشرفت تحصیلی تاثیرگذار می باشد. این تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد و روش گردآوری داده ها بر مبنای مطالعات کتابخانه ای است و این نتیجه حاصل شد که، رنگ مناسب در پیشرفت تحصیلی و افزایش بهره دهی در آزمون هوش کاملا موثر است، فرم ها دارای شکل و مفهوم هستند و بر انسان تاثیرات روانشناختی دارند که بر یادگیری موثر است. استفاده مطلوب از روشنایی طبیعی منجر به ارتقای کیفیت یادگیری می شود.البته محیط و موقعیت یادگیری باید متناسب با آمادگی ، استعداد ، نیاز و گرایش شاگردان باشد. اگر مجموعه عوامل موجود در محیط برای شاگرد برانگیزنده و قابل درک نباشد مسئله ای در ذهن او ایجاد نخواهد شد یا در صورت وجود مسئله ، شاگرد توانایی حل آن را نخواهد داشت به هر حال امکانات محیط آموزشی ،اعم از نیروی انسانی و تجهیزات، وضع اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی خانواده نگرش والدین و مربیان نسبت به تحصیل و آموزشگاه و هزاران عامل محیطی دیگر می تواند در کیفیت و کمیت یادگیری شاگردان موثر باشد.

کلیدواژه ها

رنگ، نور، فرم، محیط آموزشی، ارتقا کیفیت آموزشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.