تحلیلی بر تنگناها و محدودیتهای مدیریت شهری و جایگاه آن در ارتقا حقوق شهروندان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
  • کد COI اختصاصی: CASGC05_222
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 202
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا خلیلی

چکیده

مدیریت شهری امروزه دارای چالشهای فراوانی است.در بسیاری از شهرها همچینین شهرهای شهرستان شهریار آلودگی هوا، ترافیک، کمبود زیر ساخت و منابع مالی، افزایش جمعیت و شهرنشینی، بافت فرسوده، حریم شهر و...از جمله مهمترین چالشهای مدیریت شهری بهحساب میآید.شهرنشینی غالب ترین عارضه در کشورهای در حال توسعه است. لذا مدیران شهری به عنوان راس هرم رهبری شهر، وظیفه سنگین ایجاد هماهنگی بین بخش های که شهر را مدیریت می کنند را بر عهده دارند. مدیریت شهری در کشورهای در حال توسعه با مشکلات زیادی از جمله نارسائی های مالی و مهارتهای تکنیکی روبرو است. همراه با رشد سریع و سرسام آور شهرنشینی در جهان، به ویژه در کشورهای در حال توسعه در دو سه ده ه اخیر، نقش شهرها در چارچوب اقتصاد ملی این کشورها به کلی متحول و از اهمیت حیاتی برخوردار شده است. نقش نوین شهرها در این کشورها نیازمند نگرشی نوین بر مسئله مدیریت شهرهاست. گسترش شهرنشینی و به دنبال آن مشکلات خاص زندگی شهری، بیش از پیش توجه به راهبردها و چاره های سودمند برای بهینه سازی زندگی شهروندان را ضروری ساخته است. علاوه بر موضوعاتی همچون محیط زیست شهری، حمل و نقل شهری، ایمنی شهری و برنامه ریزی شهری، یکی از عوامل بسیار مهمی که تاثیر فزاینده و تعین کننده ای بر عوامل سازنده شهری دارد، مدیریت شهری است. حسب نیاز جامعه و همچنین برخورداری از توانایی ها و استعدادهای منحصر به فرد آقایان و بانوان در تصدی بر ارکان مدیریتی و امور اجرایی سازمانها هرکدام از منظر و طیف اجرایی متفاوت میتواند آثار مدیریتی و عملیاتی گرانسنگ و ماندگاری از خود بر جای بگذارد. لذا شایسته است متناسب با نیازهای محرز و مبرز ریز و درشت سازمانی، این مهم مورد امعان نظر و توجه ویژه قرار گرفته و در شاکل سازمانی بکار گرفته شوند. خصوصا اینکه تصدی دو جنس متفاوت آقایان و بانوان می تواند هرکدام از یک منظر متفاوت با دو جنس و احساس و متناسب با نیاز جامعه حاوی تجربه های گرانبها باشد.مدیریت شهری در تعاریف کل نگر از مفهوم صرف اداره امور شهر فراتر می رود و با ساختارهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی پیوند می یابد و نقش فعالتری در توسعه شهر پیدا می کند. در این نگرش مدیریت شهری مسئولیتی استراتژیک تلقی می شود که ضرورتا با نتایج و پیامد های عملیاتی نیز همراه است و به همین دلیل تعامل آن با حوزه های قدرت، سیاست، اجتماع و اقتصاد شهری اجتناب ناپذیر می شود.

کلیدواژه ها

مدیریت شهری ، راهکار، اهداف عالیه، تجارب، شهر زیست پذیر،ایمنی شهر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.