بررسی کاربرد ارزیابی متوازن در حسابداری مدیریت راهکاری جهت تعیین اهداف استراتژیک

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی مدیریت، حسابداری، اقتصاد و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: HMODIR05_164
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 123
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه آدینه

چکیده

امروزه میزان رشد هر سازمانی براساس میزان ارزش افزوده درآن سازمان برآورد می گردد. ارزش افزوده یکی از معیارهایی است که می تواند مبنای تعیین اهداف استراتژیک سازمانی قرار گیرد. درحقیقت ارزش افزوده اقتصادی ارتباط بین تصمیم ها را نشان می دهد. در حال حاضر هدف از حسابداری مدیریت این است که بدانیم آیا اهداف استراتژیک و عملکرد های سازمانی منجر به افزایش کارایی و اثر بخشی در کلیه سطوح سازمان شده است. با توجه به امکانات بالقوه و بالفعل و محدودیت های موجود در هر سازمان اقتصادی، حسابداری مدیریت بعنوان یکی از روش های کنترلی، بی طرفانه به ارزیابی و قضاوت نسبت به عملکرد گذشته و چشم انداز آینده مدیریت می پردازد. ارزش افزوده یکی از معیارهایی است که می تواند مبنای تعیین اهداف راهبردی سازمانی قرار گیرد. در این مقاله تلاش خواهد شد تا موانع و علل عدم استفاده مدیران از اطلاعات حسابداری مدیریت در تعیین اهداف استراتژیک سازمان شناسایی گردد و روشهای پیشنهادی نیز جهت رفع این موانع و مشکلات ارائه شوند. اهداف راهبردی سازمان باید به گونه ای تعیین گردند که بتوانند در آینده برای سازمان ارزش افزوده ایجاد کنند. در حقیقت ارزش افزوده اقتصادی ارتباط بین تصمیم ها را نشان می دهد.با گسترش جوامع بشری، بازارهای تجاری نیز گسترش یافته و واحدهای تجاری بزرگتر و متعددی پدید امده اند و به رقابت با یکدیگر میپردازند. سازمانها برای حفظ مزیت رقابتی خود در محیط پویا و متغیر امروزی باید بتوانند خود را با تغیرات هماهنگ نموده و توانایی پیش بینی و پاسخگویی دربرابرانها را در خود ایجاد کنند. بدین منظور سازمان بایستی با توجه به شرایط محیطی ارزیابی از وضع موجود و مطلوب داشته باشند تا بتواند مناسب ترین استراتژی را اتخاذ و به مرحله اجرا بگذارد. حسابداری مدیریت با ارائه سیستم های هزینه یابی جدید و کاهش هزینه، ارائه تکنیک های مدیریتی جدید و حل مشکلات و موانع سازمانها در راه کسب موفقیت آنها میتواند موثر واقع گردد.

کلیدواژه ها

حسابداری مدیریت ، اهداف استراتژیک ، ارزش افزوده ، ارزیابی عملکرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.