مطالعه تطبیقی تحدید حقوق زنان ناشی از عقد نکاح

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات حقوق بین المللی، دوره: 13، شماره: 50
  • کد COI اختصاصی: JR_JALR-13-50_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی یوسفی صادقلو

استادیار حقوق خصوصی دانشگاه پیام نور(نویسنده مسئول)

لیلا پورمحمدعلی

دانشجوی کارشناسی ارشدحقوق ثبت اسناد و املاک، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

نظام حقوقی ایران مانند بسیاری از نظام های حقوقی دنیا اهمیت ویژه ای نسبت به نهاد خانواده قائل است. موضوع نکاح از مهمترین موضوعات قانون مدنی است که در کتاب هفتم (مواد ۱۰۴۵ تا ۱۰۶۱ قانون مدنی) به آن پرداخته شده است. کرامت زنان ایرانی زمینه ساز شکوفایی جامعه خواهد شد و نباید زنان ارجمند کشورمان؛ زیر سایه تعصبات و طرز فکرهای اشتباه قرار گیرند. با تمام این اوصاف و گفتمانی که همیشه جایگاه زنان را ستوده است ولی نمی توان از ظلم های مختلفی که به جامعه زنان کشورمان می شود، به راحتی عبور کرد. اما با همه این کاستی ها که بایستی مرتفع شده و زن ایرانی به جایگاه حقیقی خود دست پیدا کند ولی نباید از حق و حقوقی که زنان در بخش هایی از زندگی اجتماعی در ایران برخوردارند غافل شویم. حق زنان در کشورمان؛ حقوق مربوط به عقد نکاح است که قوانین جاری کشور در اختیار زنان قرار داده است. متاسفانه بسیاری از زنان ایرانی از حق زنان در ازدواج و عقد نکاح اطلاع کاملی ندارند و همین نقصان؛ سبب مظلوم واقع شدن زنان می شود. مسئله ازدواج و عقد نکاح به عنوان یکی از مقدس ترین امور مربوط به زندگی اجتماعی شناخته می شود که در مبانی فرهنگ ایرانی اسلامی، از آن به عنوان ستون های مقدس جامعه یاد شده است. بر اساس ماده ۱۱۱۹ ق.م جمهوری اسلامی ایران؛ «زن به هنگام عقد می تواند هر شرطی را که مخالف مقتضای ذات عقد نباشد، پیش بینی و بر مرد اعمال کند.»

کلیدواژه ها

حقوق زنان, تابعیت, حق مسکن, اشتغال, حقوق ایران, حقوق بین الملل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.