بررسی راهبردی پتانسیلهای اکوتوریسم منطقهی جواهردشت شهرستان رودسر با استفاده از (SWOT) مدل

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش گردشگری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCTSD01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1784
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر گندمکار

دکتری جغرافیای طبیعی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

پریسا صفری پور چافی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، گروه جغرافیا، همدان، ایران، دانشجو

عبدالرضا امانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، گروه شهرسازی، همدان، ایران، کارشنا

چکیده

در حال حاضر گردشگری به عنوان یکی از بخش های اصلی تجارت جهانی و رکن اصلی توسعه پایدار می باشد. در این راستا توسعه گردشگری در طبیعت که پاکترین و محبوب ترین بخش صنعت گردشگری است، می تواند به عنوان رویکردی جدید برای همزیستی و بهره وری اقتصادی سبز انسان شهرنشین با طبیعت و جوامع محلی وابسته به آن در نظر گرفته شود. این تحقیق به بررسی پتانسیل ها و محدویت های طبیعت گردی در منطقه جواهردشت شهرستان رودسر پرداخته شده است. هدف اصلی تحقیق نظاممند سازی و تعیین راهبردهای زیست محیطی، همگام با ملاحظات اقتصادی توسعه طبیعت گردی در سیاست ها، برنامه های استانی و منطقه ای در عالی ترین سطوح تصمیم گیری راهبردی با تکیه بر رویکرد تحلیل عوامل راهبردی SWOT) است. یافتههای تحقیق حاضر حاکی از این واقعیت است که منطقه جواهردشت شهرستان رودسر به لحاظ موقیعت جغرافیایی و تعداد آثار تاریخی و باستانی، چشم انداز ها و مناطق بی نظیر طبیعی با شرایط اقلیمی و حیات گیاهی و جانوری گوناگون و کم نظیر، محیا بودن زیر ساخت های اصلی و امکانات خدماتی، ظرفیت تبدیل شدن به یک قطب ملی و منطقهای گردشگری به ویژه در بخش طبیعت گردی را دارا است مانع اصلی در دستیابی به میزان قابل قبول این ظرفیت، شامل: عدم وجود راهبرد استانی و منطقهای دقیق و قابل دستیای، عدم مدیریت دقیق و علمی و استفاده از مدیریت آزمون و خطا برای استفاده از پتانسیل های موجود، تعدد مدیران و دستگاهای برنامه ریز، نارسایی قوانین موجود در زمینه طبیعت گردی است.

کلیدواژه ها

راهبردی، طبیعتگردی، مدل ،SWOT جواهردشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.