جهانی سازی گوشت قرمز حلال، فرصت ها، چالش ها

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پژوهشنامه حلال، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JHALAL-4-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 283
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد احمدی

گروه بهداشت موادغذایی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاداسلامی، آمل، ایران.

چکیده

سابقه و هدف: غذای حلال بیش از ۱۴۰۰سال است که درجمعیت مسلمانان مصرف می شود ولی صنعت حلال در سال های اخیر بسیار رونق گرفته و تقاضای این غذا نیز به طور قابل توجهی افزایش یافته است. درحال حاضر ۱.۸میلیارد نفر مسلمان درجهان زندگی می کنند که در حدود ۲۷ درصد از جمعیت جهان تخمین زده می شود که اکثریت قریب به اتفاق آنان پایبند به آداب دینی در امر غذا خوردن هستند. تخمین زده شده بود که تعداد جمعیت مسلمانان تا سال ۲۰۳۰ از ۲ میلیارد نفر فراتر خواهد رفت. می توان گفت که تقریبا ۲۰ درصد مسلمانان در کشورهای غیرمسلمان زندگی می کنند.نتایج: جهانی شدن صنعت گوشت قرمز حلال که روز به روز در حال تحول روبه وسعت است، فرصت ها وچالش هایی دارد ازجمله فرصت های این امر آگاهی جهانی نسبت به بازار گوشت حلال توسط دولت ها، شرکت ها و موسسات مالی غیرمسلمان، ظهور داده های پژوهشی قابل اتکاء، به کارگیری تبلیغات گسترده جهانی درخصوص غذای حلال، ایمنی وکیفیت گوشت حلال نسبت به غیرحلال، فرصت های سرمایه گذاری حلال توسط کشورهای اسلامی،  نبود راهبردهای شفاف برای همکاری های منطقه ای و بین المللی، سردرگمی به خاطر استانداردهای گوناگون درحوزه گوشت حلال و تعارض منافع آنان، تامین مالی نامناسب استارت آپها و نوآوری ها، آموزش های ناکافی، جنگ و خشونت در خاورمیانه، وجود ترس از اسلامی گری، فعالیت گسترده گیاهخواران، استانداردهای گوشت قرمزحلال تقلبی و... از جمله چالش ها و معایب این فعالیت هستند.نتیجه گیری: درحال حاضر برند گوشت قرمز حلال درانحصار کشورهای غیرمسلمان است اگرچه فرصت ها وچالش های جهانی سازی که درمقاله برشمرده شد شامل حال این کشورها می شود ولی کشورهای مسلمان مثل جمهوری اسلامی ایران با در نظرگرفتن این فرصت ها وچالش ها و نقاط ضعف و قوت می توانند بازار جهانی گوشت قرمز حلال را در آینده دردست بگیرند.

کلیدواژه ها

گوشت قرمز, حلال, جهانی سازی, فرصت ها, چالش ها, نقاط ضعف و قوت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.