اعتبارسنجی مدل تدوین شده رصدخانه صنایع پتروشیمی در سطح کلان (مورد مطالعه: شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: فصلنامه چشم انداز مدیریت دولتی، دوره: 11، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_PUBL-11-2_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 323
نویسندگان
گروه مدیریت، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد، تهران، ایران.
گروه مدیریت، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
گروه مدیریت، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده
هدف: مدیران همواره در جستوجوی این بودهاند که بتوانند آینده شرکت را پیش بینی کنند تا شاید از این مجرا گامی موثر در ساختن و یا تغییر آینده بردارند. این موضوع سبب شده است که اندیشمندان و صاحبنظران در حوزه های مختلف در جستوجوی راهکارهایی برای غلبه بر پدیده رو به رشد عدماطمینان و توجه ویژه به آینده پژوهی، آینده نگاری و مطالعات آینده باشند. هدف پژوهش حاضر، افزایش توانمدی شرکت ها بهمنظور پیش بینی آینده صنعت پتروشیمی و اعتبارسنجی ابعاد مختلف مدل رصدخانه تدوینشده در سطح کلان است. روششناسی: این پژوهش از نوع آمیخته است که در بخش کیفی با مدیران دارای تجربه بیش از ۱۰ سال در صنعت پتروشیمی مصاحبه شد و مصلحبهها تا رسیدن به اشباع نظری که ۲۰ مصاحبه را دربرگرفت، ادامه یافت. گزارههای پژوهش به کمک روش دادهبنیاد با رویکرد چارمز استخراج و توسط نرمافزار MAXQDA تحلیل شد. جامعه آماری بخش کمی، ۴۶۲ نفر از مدیران شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس را شامل میشود که تعداد نمونه به کمک فرمول کوکران در سطح خطای ۱۰ درصد ۸۰ نفر مشخص شد. در بخش کمی، پرسشنامه پژوهشگرساخته در میان ۹۰ نفر از مدیران شرکت های زیرمجموعه در سطوح مختلف توزیع و درنهایت ۸۲ پرسشنامه برای تحلیل مناسب تشخیص داده شد. بهمنظور بررسی دادههای بخش کمی از روش تحلیل عاملی به کمک نرمافزارهای SPSS و WarpPLS استفاده شد. یافتهها و نتایج پژوهش: مدل رصدخانه صنایع پتروشیمی پژوهش در قالب ۷ مفهوم اصلی، ۲۱ مفهوم محوری و ۱۲۷ گزاره ارائه شد. اعتبار مدل تدوینشده موردسنجش قرار گرفت که از این نظر ابعاد و مولفههای مدل رصدخانه موردتایید است. ابعاد استخراجشده و ضریب اهمیت هر یک از آنها شامل مسائل سیاسی (۷۹۱/۰)، مسائل اقتصادی (۹۵۲/۰)، مسائل زیست محیطی (۵۹۶/۰)، مسائل اجتماعی (۴۰۲/۰)، مسائل فناوری (۷۲۰/۰)، مسائل قانونی(۸۴۲/۰) و مسائل بین المللی (۶۸۲/۰) مشخص شد. بر این اساس رصد ابعاد و مولفه های شناساییشده مرتبط، بهعنوان داده و اطلاعات ورودی، به کسب و انتشار دانش و خرد بیشتر در این حوزه منجر میشود و مدیران شرکت را در تصمیم گیری بهتر و آینده نگری یاری میکند.کلیدواژه ها
رصدخانه, آینده پژوهی, صنعت پتروشیمی, اعتبارسنجیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.