تاثیر چهار هفته سنگ نوردی با و بدون محدودیت جریان خون بر مقادیر سرمی پروتئین واکنشگر C، لاکتات دهیدروژناز و کراتین کیناز سنگ نوردان نخبه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی ورزشی و فعالیت بدنی، دوره: 13، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_OEPPA-13-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 123
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حلال خور

وزارت علوم تحقیقات و فناوری/دانشگاه تبریز، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، تبریز، ایران

منصور آقایی

وزارت علوم تحقیقات و فناوری /دانشگاه تبریز، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، تبریز، ایران

جواد وکیلی

وزارت علوم تحقیقات و فناوری/دانشگاه تبریز، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، تبریز، ایران

چکیده

هدف: تمرینات ورزشی با محدودیت جریان خون با تغییر ایمنی شناختی و همچنین تغییر در شاخص های التهابی و آسیب عضلانی همراه است، ازاین رو هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر ۴ هفته سنگ نوردی با و بدون محدودیت جریان خون بر میزان شاخص های LDH، CK و CRP ناشی از فعالیت ورزشی در سنگ نوردان نخبه بود. روش ها: ۱۲ زن و ۱۲مرد سنگ نورد با سابقه حداقل ۴ سال و دامنه سنی ۳۲/۲±۵۴/۲۳ تا ۳۸/۳±۱۸/۲۷ سال و درصد چربی ۱۲/۱±۲۲/۸ تا ۱۸/۱±۱۹/۱۴ درصد به صورت هدفمند از بین سنگ نوردان نخبه انتخاب شدند و با تخصیص تصادفی در یکی از دو گروه تمرین با محدودیت جریان خون و تمرین بدون محدودیت جریان خون قرار گرفتند. برنامه تمرین به مدت ۴ هفته انجام گرفت (با شدت ۶۰ - ۸۰ درصد درجه سختی مسیر به مدت ۹۰ دقیقه و ۳ جلسه در هفته). نمونه خونی در دو مرحله (پیش آزمون و پس آزمون) در وضعیت نشسته و در حال استراحت به منظور تعیین مقدار لاکتات دهیدروژناز، کراتین کیناز، لاکتات خون و پروتئین واکنشگر C دریافت شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون تی مستقل برای مقایسه میانگین ها و آزمون کولموگروف اسمیرنوف برای بررسی همگنی دو گروه در سطح معنا داری ۰۵/۰ α ≤ استفاده شد. نتایج: نتایج نشان داد شاخص آسیب عضلانی LDH، CK و شاخص التهابی CRP در پاسخ به تمرین سنگ نوردی با و بدون محدودیت جریان خون بین دو گروه تفاوت معنا داری نداشت ( ۰۵/۰< p). نتیجه گیری: با توجه به نتایج این پژوهش سنگ نوردی با محدودیت جریان خون نسبت به بدون محدودیت جریان خون سبب افزایش شاخص های التهابی و آسیب عضلانی نمی شود، احتمالا این شیوه تمرینات از منظر فشار مکانیکی و متابولیکی ناشی از فعالیت ورزشی برای سنگ نوردان ایمن است.

کلیدواژه ها

آسیب عضلانی, سنگ نوردی, شاخص های التهابی, محدودیت جریان خون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.