بررسی رابطه معامله گری اخلالی و بازده سهم در بازار سهام ایران
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: مجله چشم انداز مدیریت مالی، دوره: 9، شماره: 25
- کد COI اختصاصی: JR_FINANC-9-25_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 286
نویسندگان
دکتری مدیریت مالی، پردیس فارابی دانشگاه تهران ، قم، ایران.
استادیار گروه مالی، دانشکده مدیریت و حسابداری، پردیس فارابی دانشگاه تهران، ایران
استاد گروه مدیریت مالی و بیمه، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
استادیار گروه حسابداری و مدیریت مالی، پردیس فارابی دانشگاه تهران، قم، ایران.ع.(نویسنده
چکیده
نوسانات بازدهی در بازارهای مالی عمیقا به ماهیت، رفتار و تمایلات معامله گران وابسته است. هدف پژوهش حاضر تعیین استراتژی معاملاتی مناسب در بازار سهام ایران بر اساس رفتار معامله گران اخلالگر است. برای دستیابی به اهداف پژوهش از داده های مربوط به شاخص کل و ۹۶ شرکت انتخابی استفاده شده است. نتایج حاصل از تحلیل نوسان بازده روزانه شاخص کل طی دوره پنجساله ۱۳۹۱ لغایت ۱۳۹۵ با استفاده از آزمون نسبت واریانس چندگانه چاو-دنینگ نمایانگر این است که فرهنگ رایج معامله گران بازار سهام ایران معاملات اخلالی است؛ همچنین معنا داری خطای رفتاری معامله گران بازار سهام ایران نشان می دهد که این بازار با ریسک معامله گران اخلال گر مواجه است. بررسی تاثیر ارزش وقفه ای ریسک معامله گران اخلال گر بر بازهی سهام شرکت های موردمطالعه با استفاده از مدل رگرسیونی دو متغیره نشان داد که معامله گران اخلال گر بر بازدهی سهام این بازار تاثیر معنادارای دارند و اثر اخلال سیستماتیک بر اثر نقدی اخلال غلبه دارد؛ یعنی معامله گران اخلال گر می توانند با اتخاذ استراتژی اخلالی و تحمیل ریسک خود بر بازار عایدی بیشتری از معامله گران عقلایی با استراتژی معکوس به دست آورند. نتایج این پژوهش می تواند به سرمایه گذاران در اتخاذ استراتژی معاملاتی مناسب و به سیاستگذاران بازار سهام در اعمال سازوکارهایی برای کاهش معاملات اخلالی کمک کند.کلیدواژه ها
استراتژی های معاملاتی, رفتار معامله گران, اخلال سیستماتیک, استراتژی اخلالیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.