طراحی الگوی مربی گری کارآفرینانه در شرکت های کوچک و متوسط (مطالعه مورد: صنعت دارویی )

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مشاوره شغلی و سازمانی، دوره: 12، شماره: 43
  • کد COI اختصاصی: JR_SCARE-12-43_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 245
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد عزیزی

گروه توسعه کارآفرینی دانشگاه تهران، تهران، ایران.

یوسف وکیلی

گروه مدیریت دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.

حمید حسین لو

گروه کارآفرینی، دانشگاه علمی و کاربردی، تهران، ایران.

چکیده

هدف: مربی گری کارآفرینانه، پشتیبانی­ کننده افراد به منظور تقویت و توسعه مهارت­های آنان از طریق یادگیری کارآفرینانه جهت شناسایی و تشخیص فرصت­ها است. هدف تحقیق حاضر طراحی برنامه مربی­گری کارآفرینانه است. روش: روش تحقیق توسعه­ ای - کاربردی و گردآوری داده ها کیفی است. در این تحقیق از روش نمونه­ گیری هدفمند و به­ طور مشخص از تکنیک گلوله برفی، تعداد ۱۶ مصاحبه نیمه ساخت یافته با مدیران ارشد و کارشناسانی که درگیر مربی گری در کسب و کارهای کوچک و متوسط بودند، صورت پذیرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش کدگذاری باز و محوری استفاده شده است. یافته ها: تجزیه و تحلیل پژوهش نشان دهنده ­ی استخراج بالغ بر ۲۱۲ خرده مقوله از مصاحبه­ ها، ۴۸ مقوله فرعی و ۸ زیر مقوله اصلی و ۷ مقوله اصلی است که عبارتند از: اهداف پایه و پیشرفته، ویژگی­­ های متربی (ویژگی­ های کارآفرینی، عمومی شخصیتی)، ویژگی­ های مربیان (دانش و مهارت­های مربی گری، خصوصیات شخصیتی، توانایی­ ها، مساله گشا) شرایط سازمانی (ساختاری، مدیریتی، فرهنگی)، اقدامات مربی گری کارآفرینانه (مفاهیم مشترک دوطرف، وظایف مربی، وظایف متربی)، نتایج و دستاوردها شامل: مزایای فردی، مزایای سازمانی). نتایج: این مدل مربی گری کارآفرینانه می­ تواند در تعیین اجزای برنامه های مربی گری کارآفرینانه از جمله اهداف پایه و اهداف پیشرفته برنامه مربی گری کارآفرینانه، ویژگی های مورد نیاز متربی و مربی، شرایط و الزامات سازمانی، اقدامات مربی گری و نتایج و دستاوردها مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

اقدامات کارآفرینانه, پیامدهای کارآفرینانه, شرکت های کوچک و متوسط, متربی کارآفرینانه, برنامه مربی گری, مربی گری کارآفرینانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.