مدل یابی معادلات ساختاری رابطه بین سبک های مدیریت کلاس معلمان با ابعاد مهارت های اجتماعی و عملکرد تحصیلی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مشاوره شغلی و سازمانی، دوره: 12، شماره: 45
  • کد COI اختصاصی: JR_SCARE-12-45_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیروس شیراوند

دانشجوی دکترای علوم تربیتی، مدیریت آموزشی دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

رضا هویدا

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان, اصفهان، ایران

سعید رجایی پور

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

هدف :پژوهش حاضر باهدف طراحی و تبیین الگوی روابط سبک های مدیریت کلاس معلمان با ابعاد مهارت های اجتماعی و عملکرد تحصیلی دانش آموزان مدارس ابتدایی شهر کرمانشاه انجام شده است. روش: پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی استفاده شده است و جامعه آماری شامل دانش آموزان نواحی ۱، ۲ و ۳ شهر کرمانشاه به تعداد ۱۱۷۷۷ نفر و معلمان نواحی ۱، ۲ و ۳ شهر کرمانشاه به تعداد ۴۰۳ نفر بوده است. حجم نمونه در بخش کمی بر اساس فرمول کوکران و با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعداد ۳۹۴ نفر دانش آموز و تعداد ۱۹۷ نفر از معلمان به عنوان نمونه انتخاب گردید. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه های سبک های مدیریت کلاس درس، مهارت های اجتماعی و عملکرد تحصیلی دانش آموزان استفاده شده است. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها به تایید متخصصین و روایی سازه از طریق تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آن ها نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب ۹۲۸/.۹۰۴/؛ و ۹۴/. محاسبه گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای آماری SPSS۲۴، AMOS۲۳ استفاده شده است. یافته ها: پژوهش نشان داد، همبستگی بین سبک های مدیریت کلاس معلمان و مهارت های اجتماعی (۳۷/۰= r) و همبستگی بین مهارت های اجتماعی با عملکرد تحصیلی دانش آموزان (۵۵/۰=r) و همبستگی میان سبک های مدیریت کلاس معلمان با عملکرد تحصیلی دانش آموزان برابر (۴۵/۰=r) و از لحاظ آماری در سطح (۰۰۱/۰=p) معنی دار است؛ نتیجه گیری: بنابراین متغیر سبک های مدیریت کلاس معلمان بر عملکرد تحصیلی و مهارت های اجتماعی دانش آموزان و عملکرد تحصیلی دانش آموزان تاثیرگذار بوده است. لذا، سبک های مدیریت کلاس معلمان با تاکید بر مهارت های اجتماعی؛ مهارت مکالمه؛ فعالیت های گروهی؛ مهارت دوست یابی؛ خود تنظیمی و مدیریت بحران و تعارض می تواند بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان تاثیرگذار می باشد.

کلیدواژه ها

سبک مدیریت کلاس, عملکرد تحصیلی, مهارت های اجتماعی, دانش آموزان, مدارس ابتدایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.