CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تبیین راهبردها و پیامدهای سلامت سازمانی کارکنان آموزش و پرورش( مطالعه موردی: کارکنان آموزش و پرورش استان فارس)

عنوان مقاله: تبیین راهبردها و پیامدهای سلامت سازمانی کارکنان آموزش و پرورش( مطالعه موردی: کارکنان آموزش و پرورش استان فارس)
شناسه ملی مقاله: JR_MPES-14-1_010
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

مژگان امیریان زاده - استادیار گروه مدیریت آموزشی، دانشکده علوم تربیتی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
معصومه جعفری - دانشجوی دوره دکتری گروه مدیریت آموزشی، دانشکده علوم تربیتی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
رضا زارعی - استادیار گروه مدیریت آموزشی، دانشکده علوم تربیتی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
مسلم صالحی - استادیارگروه مدیریت آموزشی، دانشکده علوم تربیتی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت ایران

خلاصه مقاله:
هدف: پژوهش حاضر با هدف شناسایی راهبردها و پیامدهای تحقق سلامت سازمانی کارکنان آموزش و پرورش استان فارسانجام گرفته است.مواد و روش ها: رویکرد تحقیق، ترکیبی (کیفی و کمی) بوده و از روش اکتشافی بهره گرفته شده است. در این راستا، در مرحله نخست و در بخش کیفی، به مصاحبه با صاحب نظران و در مرحله دوم ضمن بهره از روش کمی )توصیفی پیمایشی( از داده های حاصل از تحلیل محتوای کیفی بر روی مصاحبه ها برای ساخت پرسشنامه به منظور جمع آوری داده ها استفاده گردید.جامعه آماری پژوهش حاضر، صاحب نظران حوزه آموزش و پرورش و نیز کارکنان آموزش و پرورش استان فارس در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بودند. دربخش کیفی از نمونه گیری هدفمند و در بخش کمی از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای استفاده گردید. ابزار جمع آوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه محقق ساخته بود.بحث و نتیجه گیری: یافته های حاصل از تحلیل محتوای کیفی مصاحبه ها نشان داد که مهم ترین راهبردهای تحقق سلامت سازمانی کارکنان آموزش و پرورش شامل ارزیابی و کنترل، برنامه ریزی راهبردی، منابع مالی، و رهنمودهای اسناد و منابع بالادستی؛ و هم چنین مهم ترین پیامدهای آن را می توان هدفمندی سازمان، رشد سرمایه اجتماعی، تحقق عدالت اجتماعی، و پویایی سازمان دانست. نتایج حاصل از تحلیل بخش کمی نیز نشان داد نقش راهبردها و پیامدها در تبیین سلامت سازمانی کارکنان آموزش و پرورش، اثربخش است.

کلمات کلیدی:
آموزش و پرورش, سلامت سازمانی, کارکنان, مدیران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1268874/