بررسی وضعیت جرم و جنایت در ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی سالانه تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF04_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 983
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام نوبهار

استادیار اقتصاد، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه تبریز، ایران

هادی خیراللهی زکی

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه تبریز، ایران

چکیده

جرم پدیده ای چندوجهی است که همواره مورد توجه اقتصاددانان، جامعه شناسان، حقوقدانان و روانشناسان قرار گرفته است. امروزه یکی از اهداف مهم دولت ها رشد و توسعه اقتصادی است. بسیاری از صاحب نظران و پیشگامان اجتماعی لازمه دستیابی به توسعه اقتصادی را ارتقای سطح امنیت و کاهش جرم و جنایت می دانند. این موضوع برای کشورهای در حال توسعه از اهمیت به سزایی برخوردار است زیرا در صورتی که کشوری نتواند موجبات کاهش جرم و جنایت را فراهم کند قادر به رسیدن به توسعه پایدار نخواهد بود. تئوری اقتصاد جرم و جنایت توسط گری بکر وارد علم اقتصاد شد و در سال های اخیر مورد استقبال پژوهشگران این حوزه قرار گرفته است. در این راستا هدف اصلی مطالعه حاضر بررسی وضعیت جرم و جنایت در استان های ایران است. در این پژوهش ابتدا کلیات موضوع بررسی شده و سپس مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر جرم و جنایت در ایران مورد بررسی قرار گرفته است و در نهایت به بررسی آماری میزان جرائم مختلف به تفکیک استان های کشور پرداخته شده است. در این مطالعه جرایم واقع شده در حوزه استحفاظی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در ۳ دسته کلی انواع شرارت ها (شامل اخاذی، چاقو و قمه کشی و سایر موارد)، انواع سرقت ها و جرایم مربوط به حوزه مواد مخدر، به تفکیک استان های کشور برای سال های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۷ مورد بررسی قرار گرفته است و در پایان نیز راهکارهایی جهت کاهش جرم و جنایت در جامعه ارایه شده است

کلیدواژه ها

جرم و جنایت، بیکاری، توسعه یافتگی، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.