مقایسه گسترش عرضی جریان چگال سه بعدی حاوی ذرات در حالت دائم و غیر دائم

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: هفتمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
  • کد COI اختصاصی: IREC07_166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1845
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهار فیروزآبادی

استادیار، دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف

سیدمحمدرضا موسوی حکمتی

دانشجوی دکتری و مربی، گروه مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد ع

منوچهر راد

استاد، دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

دراین مقاله، گسترش عرضی جریان چگال حاوی ذرات در حالت سه بعدی، مغـشوش و دایـم بـه صـورت تجربـ ی بررسی شده و ضمن مقایسه با حالت غیر دایم متناظر با آن، مدلی تئور ی برای گسترش عرض ی دایم جریان بـه دسـت آمده است . عرض جر یان ، b ، و موقعیت نسبی مکان انـدازه گیـری آن ، x ، نـسبت بـه مقیـاس طـول ی شـناور ی اولِیـه ؟؟؟ بدون بعد شده اند . این پارامتر از تحلیل ابعادی جریان چگال بـه دسـت آمـده و نمایانگر تـشابه دینامیک جریان است . درحالت غیر دائم، b ، ماکزیمم عرض جریان و ، x ، موقعیت نوک دماغه پیشانی نـسبت بـه ورودی جریان چگال می باشد . نتایج گسترش عرض ی دایم نشان م ی دهد که در منحنی های عرض بدون بع د بـر حـسب طـول بدون بعد دو ناحیه x / lo< 3.0 ) R1 و ) x / lo> 3.0 ) R2) قابل تشخیص است . این امر حاکی از آن است کـه در این دو ناحیه، مقدار و نوع نیروهای ی که با هم در تعادل هستند متفاوتند . در نتیجه مقیاس طولی شناوری اولیـه یـک کمیت تشابه است که می تواند دینامیک جریان را به خوبی نشان دهد . در ناحیه R1 نرخ رشد عرض جریـان کمتـر از ناحیه R2 می باشد . بطوریکه نتایج نشان می دهد با تقریب نسبتاً خوبی می توان گفت که درمحدوده آزمایشات حاضر، نرخ رشد عرضی جریان در ناحیه R1 و R2 درحالت دایم و غیر دایم به ترتیب، متناسب با x(0.25) و x(1.2) مـی باشد .

کلیدواژه ها

جریان چگال، جریان سه بعدی حاوی ذرات ، گسترش عرضی دایم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.