بررسی عوامل موثر برشکل گیری رکود تورمی با تاکید بر نقش سیاست پولی در کشورهای منتخب صادر کننده انرژی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی سالانه تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF04_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 429
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فیروزه قمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع مدیریت سیستم و بهره وری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

نفیسه قمی

دانشجوی دکتری حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی قم

چکیده

در این تحقیق کوشش شده است که با استفاده از داده های سالیانه دوازده کشور صادرکننده انرژی طی دوره زمانی ۲۰۰۰-۲۰۱۷ و با استفاده از نمودارهای تمرکز تجمعی؛ شاخص رکود تورمی و عوامل موثر بر آن محاسبه، بررسی و ارزیابی شود. به منظور تعیین وقوع یا عدم وقوع رکودتورمی در هر کشور و در هر سال؛ نقطه مرزی برای دو متغیر نرخ تورم و نرخ رشد اقتصادی به ترتیب ۴/۹ درصد و ۴/۵ درصد محاسبه به نحوی که در صورتی می توان اذعان نمود که در اقتصاد کشوری رکود تورمی حاکم است که به طور همزمان نرخ تورم بیشتر از ۹/۴% و نرخ رشد اقتصاد ی کمتر از ۴/۵% مقادیر مرزی اشاره شده باشد. نتیجه اصلی گزارش بیانگر این است که سیاست پولی انبساطی (افزایش حجم پول) دارای اثر مثبت بر وقوع و تشدید رکودتورمی می باشد. همچنین قابل پیشبینی است که متغیرهای بهره وری کل عوامل تولید، درآمد ناشی از فروش انرژی و منابع زیرزمینی و درجه باز بودن اقتصاد بیشتر می توانند دارای اثر منفی و متغیرهای نقدینگی، سرمایه گذاری کل نیز بیشترمی توانند دارا ی اثر مثبت بر رکود تورمی باشند.

کلیدواژه ها

رکود تورمی،سیاست پولی،انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.