مطالعه مفاهیم و ابعاد اخلاق حرفه ای با تاکید بر ارزش های اسلامی (مورد مطالعه: کارکنان آموزش وپرورش خراسان جنوبی) Study of professional ethics with an emphasis on Islamic values (Case study: Education staff of South Khorasan)
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 285
فایل این مقاله در 40 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FARKH-15-4_002
تاریخ نمایه سازی: 23 شهریور 1400
چکیده مقاله:
رعایت نشدن معیارهای اخلاقی، نگرانیهای زیادی را در سازمانها بهوجود آوردهاست. سقوط معیارهای رفتاری در سازمانها، پژوهشگران را واداشتهاست تا در جستجوی مبناهای نظری در این مورد باشند تا بتوانند مسیر مناسب اجرایی آن را فراهم سازند. پژوهش حاضر با هدف مطالعه مفاهیم و ابعاد اخلاق حرفهای با تاکید بر ارزشهای اسلامی در بین کارکنان آموزشوپرورش خراسان جنوبی به صورت ترکیبی، در دو بخش کیفی (روش دلفی) و کمی (روش پیمایشی) و از نوع توصیفی- تحلیلی انجام شدهاست. مشارکتکنندگان بخش کیفی، شامل ۱۹ نفر از خبرگان بودند که با نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند. جامعه آماری بخش کمی کارکنان آموزشوپرورش استان خراسان جنوبی با تعداد ۲۶۳ نفر بودند که ۱۱۹ نفر از آنها بهصورت تصادفی ساده انتخاب شدند. نتایج بخش اول مطالعه نشان داد میانگین مفاهیم کمی براساس طیف ۵ امتیازی لیکرت برابر با ۳۸/۳ و پراکندگی نظرات خبرگان برابر با ۵۷/۰ است. در بین مفاهیم استخراج شده، بیشترین امتیاز را مفهوم وفاداری با کسب میانگین ۰۹/۴ و پراکندگی ۸۶/۰کسب کرد. کمترین امتیاز کسبشده نیز به مفهوم استقلال رای با میانگین ۱۳/۳ و پراکندگی ۸۳/۰ تعلق گرفت. در بخش آمار استنباطی نتیجه آزمون معادلات ساختاری نشان داد با اطمینان ۹۵% ابعاد اخلاق حرفهای شامل شخصیتی، ارتباطی، اجتماعی و ارزشی است. در رتبهبندی مفاهیم اخلاق حرفهای کارکنان با تاکید بر ارزشهای اسلامی در آموزشوپرورش خراسان جنوبی، بیشترین رتبه را مفاهیم خودکنترلی (۸۶/۰)، عدالت محوری (۸۱/۰)، صداقت (۷۹/۰)، خلاقیت (۷۸/۰)، وفاداری (۷۵/۰)، شفافیت (۷۴/۰) و قدرشناسی (۷۰/۰) و کمترین رتبه را مفاهیم ارتباط موثر (۴۷/۰)، امانت داری (۴۵/۰) و آراستگی ظاهر (۲۳/۰) دارا بودند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ایمان خاکی
مدرس گروه آموزشی مدیریت، موسسه آموزش عالی تابران، مشهد، ایران؛ دانشجوی دکتری مدیریت دولتی، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
تورج مجیبی
دانشیار گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات و واحد فیروزکوه دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :